Top 7 firme care au primit cele mai bănoase contracte directe pentru iluminat festiv, în 2022

Top 7 firme care au primit cele mai bănoase contracte directe pentru iluminat festiv, în 2022

Sunt sute de firme în România care pot monta beculețe pentru sărbătorile de iarnă. Dar contractele bănoase se împart, de regulă, între câteva societăți care se ocupă deja de mai mulți ani de iluminat festiv.

Cu ajutorul platformei data.g4d.ro, creată de fondatorii proiectului Banii Noștri și cu ajutorul altor date centralizate din Sicap, spotmedia.ro a făcut un top al firmelor care au primit, până sâmbătă, 10 decembrie, cele mai bănoase contracte directe de iluminat public festiv, în 2022.

Iată care sunt firmele și de unde au venit cei mai mulți bani.

Amistas Trading SRL din Sectorul 2 a prins contracte bune la Slobozia și Predeal

A primit 20 de contracte atribuite direct, în valoare totală de circa 1.430.595 lei.

Cel mai mare contract, în valoare de 269.500 lei, a venit de la Primăria din Slobozia. Iar Primăria Predeal i-a atribuit direct societății două contracte pentru iluminat festiv, în valoare totală de 184.590 lei.

ADVERTISING

Societatea are sediul în Sectorul 2 și a fost înființată în anul 2014 de Stere și Elena Marencu.

La acest moment, unic asociat este Elena Marencu.

tabel-bani-iluminat-public-festiv-2022
Topul firmelor care fac bani mulți din contracte directe pentru iluminat festiv. Sursa: data.g4d.ro

Ilnic Electric SRL, bani buni din Maramureș

Societatea Ilnic Electric SRL a prins 17 contracte în valoare totală de 1.422.917 lei.

Cele mai mari două contracte vin de la Direcția de Lucrări Publice din Baia Sprie (269.850 lei) și de la Primăria Cavnic (în valoare de 249.100 lei).

Firma a fost înființată în 2006 și are sediul în satul maramureșean Merișor (care aparține de orașul Tăuții Măgherăuș).

Asociatul unic este Ilie Ureche, pe care parte din presa din Maramureș îl supranumește „regele luminilor” din județ.

MK Illumination: nu mai face bani în București, dar prosperă în restul țării

MK Illumination SRL a primit 12 contracte directe, în valoare totală de 1.390.423 lei.

ADVERTISING

Cele mai bănoase două atribuiri au venit de la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (care și-a cumpărat luminițe de 210.700 lei) și de la Primăria din Târgu Mureș (care a închiriat luminițe de 198.700 lei).

Societatea este filiala din România a multinaționalei MK Illumination, care asigură iluminat festiv în mai multe mari orașe din lume, printre care New York.

MK Illumination SRL este deținută în proporție de 75% de MK Immo Trust GMBH. Iar restul de 25% din participație îi aparție lui Mihai Horia Baba.

Firma s-a ocupat de iluminat festiv în București, în mandatul Gabrielei Firea. Și este cea care i-a vândut CM Iluminat Public SRL luminile pe care le folosește și acum PMB pentru iluminatul festiv.

În 2020, contractul administrației cu MK Illumination a expirat și n-a mai fost reînnoit.

RC Energo Install ia banii de iluminat festiv de la Sectorul 5

RC Energo Install este o societate al cărei unic asociat este societatea Romcarbon SRL, o societate din Buzău care se ocupă cu reciclarea plasticului. Iar beneficiarii reali ai banilor din RC Energo Install se numesc Eugen Florin Duca și Ioana Viorica Zăinescu.

ADVERTISING

Firma a primit 5 atribuiri directe în valoare totală de 1.315.190 lei.

Cei mai mulți bani vin de la Primăria Sectorului 5, care dă 679.500 lei pentru a închiria luminițe de Crăciun. Palatul Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin e al doilea cel mai important client al RC Energo Install, căreia i-a atribuit un contract de 449.990 lei.

Luxten, contracte puține, dar pe bani destul de mulți

Luxten Lighting Company SRL a primit 6 atribuiri directe, în valoare totală de 961.743 lei. Cei mai mulți bani vin de la Primăria Drobeta Turnu Severin (care închiriază luminițe de 748.172 lei) și de la Primăria Comuna Valea Călugărească (care a dat un contract de 73.210 lei).

Luxten Lighting Company SRL s-a ocupat de iluminatul stradal din București, înainte ca serviciul public să fie preluat de Compania Municipală Iluminat Public SRL.

Beneficiarul real al firmei este Claudiu Nicolae Rădulescu, antreprenor care deține și Distrigaz Vest SA.

Luxten Lighting Company se ocupă, de ani buni, de iluminatul festiv din Sectorul 4. Dar pentru că acel contract - în valoare de circa 2 milioane de lei, potrivit instituției - nu a fost dat prin încredințare directă, sumele nu apar în această centralizare de date realizată de spotmedia.ro.

X-Treme Computers SRL: 8 contracte de iluminat festiv la aceeași primărie

X-treme Computers SRL a primit prin încredințare directă 17 contracte, în valoare totală de 1.422.917 lei.

Firma a fost înființată în anul 2005 și este deținută de Florin Cătălin Murgilă.

Cel mai mare contract pentru iluminat festiv, în valoare de 168.067 lei a venit de la Palatul Culturii Theodor Costescu din Drobeta Turnu Severin.

Alți 167.783 lei va încasa firma de la comuna Șimian din Mehedinți, care i-a încredințat direct nu mai puțin de 8 contracte pentru iluminat festiv.

Neon Lighting SRL: Bani din luminițe de Crăciun, în zona Clujului

Neon Lighting SRL, o firmă din Cluj, înființată în 1994, a primit 6 contracte directe în valoare de 558.724 lei.

Cei mai mulți bani au venit de la orașul Șimleul Silvaniei, care și-a luat iluminat festiv de 459.210 lei și de la comuna Florești din Cluj, care i-a dat companiei două contracte pentru întreținere și demontat iluminat festiv de 210.600 lei.

Firma are 2 asociați: Augustin Dorinel Cosma și Ioan Nemeth. Cei doi mai au încă 3 firme: Neon Product SRL (care produce echipamente de iluminat), Neon Service SRL (care repara instalații de iluminat) și Neon Projekt SRL (care instalează echipamente de iluminat).

Pe măsură ce se apropie sărbătorile, primăriile continuă să facă cumpere și să închirieze luminițe de Crăciun. spotmedia.ro va reveni cu detalii despre primării mici din țară care cheltuiesc o grămadă de bani pe iluminat festiv și decorarea spațiilor publice pentru Crăciun și Revelion.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇