Sute de blocuri din Capitală nu au apă caldă. Directorul Termoenergetica spune că la iarnă va fi mai bine

Sute de blocuri din Capitală nu au apă caldă. Directorul Termoenergetica spune că la iarnă va fi mai bine

Sute de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă sau se confruntă cu o furnizare deficitară a acesteia, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica.

În Sectorul 1 se anunţă reluarea furnizării în cursul zilei de miercuri, după ce în zona Pieţei Gării s-a produs o avarie la reţeaua primară. Blocuri din zonele str. Turda, str. Mexic, şos. Titulescu sau bd. Ion Mihalache au parte de o alimentare deficitară, din cauza lucrărilor de revizii şi reparaţii care se realizează pe timpul verii.

Lucrări similare au dus la o alimentare deficitară şi în cazul unor blocuri din Sectorul 2, situate în zonele str. Vidin, str. Teiul Doamnei, şos. Ştefan cel Mare, str. Grigore Ionescu. Apa caldă va fi oprită până în cursul nopţii de joi spre vineri, pentru mai multe blocuri de pe şos. Pantelimon, str. Ritmului, str. Costache Conachi, în vederea remedierii unei avarii apărute la reţeaua primară.

În Sectorul 3, furnizarea apei calde va fi de asemenea oprită până în cursul nopţii de joi spre vineri, pentru imobile din zonele str. Călăraşi, str. Agricultorilor, str. Matei Basarab. Alte lucrări vor afecta blocuri din zonele str. Nicolae Sebe, bd. Unirii, str. Vlaicu Vodă, str. Fizicienilor sau bd. 1 Decembrie.

În Sectorul 5 se realizează lucrări de revizie, de remediere a unor avarii la reţeaua secundară sau în punctele termice. Apa este furnizată deficitar sau oprită la imobile din zonele: str. I. Urdăreanu, şos. Panduri, Cal. Rahovei sau str. Năsăud.

În Sectorul 6, în cazul mai multor sute de blocuri, alimentarea este deficitară, ca urmare a lucrărilor de revizii şi reparaţii. În plus, ca urmare a lucrărilor pentru remedierea unei avarii la reţeaua primară, furnizarea apei calde va fi oprită până miercuri, ora 21,00, la blocuri din bd. Uverturii, Cal. Apeductului, str. Dreptăţii, str. Virtuţii, str. Dealul Ţugulea, str. Dealului, Al. Cetăţuia, str. Politehnicii, bd. Iuliu Maniu sau str. Fabricii.

”Avarii punctuale. La iarnă va fi mai bine”

Potrivit directorului Termoenergetica, este vorba despre ”avarii punctuale” la sute de blocuri unde temperatura apei este în creștere.

”Suntem în perioada de pregătire a sezonului de iarnă, încercăm să identificăm cât mai multe spărturi în rețeaua de 50 – 60 de ani în care s-au făcut reparații prea puține", a declarat directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu la Digi24.

El promite că ”azi (pentru unele blocuri) sau mâine (pentru altele)” parametrii vor fi conform contractului.

”Creșterea parametrilor se face treptat, deoarece avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură și presiune", spune Claudiu Crețu.

În ceea ce privește perspectiva pentru la iarnă, lucrurile par să stea mai bine.

"Vor fi însă și puncte termice, mai ales în capete de coloană, care vor funcționa cu probleme, sperăm cât mai mici, de câteva zile. Spărturi vor apărea, sunt conducte foarte vechi, e nevoie de investiții consistente", a declarat Crețu.

Până acum, din 1.000 de kilometri de rețea, doar 15 au fost reabilitați până în septembrie, reamintește el.

"Avem resurse foarte mici, financiar nu stăm bine. Speranța stă în fonduri europene, așteptăm să înceapă proiectul major pe fonduri, de 300 de milioane de euro, ca să putem înlocui 200 de kilometri de rețea.

Probleme apar la 5 – 10% din blocurile pe care le operăm. Majoritatea vor avea condiții bune, dar punctual vor mai fi probleme", a precizat el.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇