Superputeri de ziua ta

toader.paun

Jurnalist, Consultant digital

Toader Păun este un jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, presa scrisă și online, dar și în prezentarea unor evenimente de anvergură. A participat la transformarea digitală a unor importante stații de radio private, dar și la introducerea televiziunii publice în social media și accelerarea deschiderii către noile tehnologii digitale. În ultimii ani a fost realizatorul unor emisiuni radio populare de la Europa FM, post de radio al cărui director de programe a fost până în martie 2022. Coordonează dezvoltarea digitală a singurei platforme românești de combatere a fake news și a dezinformărilor, Veridica.ro, care are o echipă activă în statele din Europa Centrală și de Est. În calitate de director de comunicare al Zaga Brand, a participat la poziționarea agenției în topul celor mai vizibile online din România, potrivit monitorizărilor lunare ZeList. În prezent, este Senior Editor și responsabil de comunicare pentru revistele Biz și Haute Culture. Pasionat de călătorii și de oamenii cu povești capabile să-i inspire și pe alții, Toader Păun scrie și pe platformele proprii – demilioane.ro și campaniidemilioane.ro.

Ziua mea. Ziua ta. Ziua lor. Ziua noastră. E o zi, dar nu o orice zi! Poate fi ziua în care activăm o superputere de care puțini suntem conștienți. 

În general, de ziua noastră cei din jur se gândesc ce cadou să facă sau cum să arate că se gândesc la noi și țin să marcheze momentul nu doar printr-o urare.

Pentru a le ajuta și lor alegerea unui cadou, dar și pentru a avea parte de cadouri #demilioane care chiar pot face bine dincolo de o clipă de fericire, atunci când le primim, s-a inventat conceptul de ”donat ziua de naștere”. Totul este foarte simplu. Pe o platformă precum Galantom se poate alege o cauză față de care ne simțim atașați și cu ajutorul organizației care își direcționează eforturile pentru acea cauză se poate activa o pagină de donație.

ADVERTISING

Acolo se adună urările, dar mai ales cadourile care pot să fie simbolice, de 10 lei, de exemplu, dar însumate pot să facă mult mai mult.

Platforma nu ia nimic, iar pentru cel care dăruiește și pentru cel care primește cadoul are o valoare mult mai mare – produce o schimbare reală, în comunitate. Iar binele pe care îl faci celorlalți este binele pe care ți-l faci până la urmă ție.

Împreună putem face mult bine, doar că uneori ni se pare că suntem prea mici, avem prea puține resurse sau nu știu cum să ajutăm. Totul ar putea să înceapă de la ziua noastră. O zi din an în care să învățăm împreună cât de simplu poate să fie să facem bine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De când am descoperit superputerea zilei de naștere, grație lui László Bödör, unul dintre creatorii platformei Galantom, în 2013, ziua mea este în fiecare an prilej de a-mi invita prietenii și cei care vor să-mi facă un dar simbolic să-și îndrepte atenția către o cauză unde pot produce o bucurie de durată.

Cadoul lor se transformă într-o bucurie pentru mine, dar și pentru alții. Cu un gest simplu, online, o simplă zi se poate transforma într-o superzi, iar ziua de naștere poate arată că avem superputeri mai ales când lucrăm împreună. 

ADVERTISING

Anul acesta, ziua mea de naștere este donată Asociației Magic și burselor Magic EDU, la invitația lui Vlad Pop, un om care pune mult suflet și efort în această cauză pentru a putea să ajute cât mai mulți copii! 

La ora la care scriu acest rânduri, Vlad Pop a terminat maratonul 6633 Arctic Ultra, probabil cel mai dur ultramaraton din lume, unde a alergat 620 de km la -50 de grade Celsius pentru a susține aceste burse. Un om de milioane care a învățat cum să-și folosească superputerile de om bun!

Mulțumesc!

Împreună schimbăm lumea în care trăim!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇