Se redeschid cafenelele și restaurantele din Botoșani

Se redeschid cafenelele și restaurantele din Botoșani

Cum rata de infectare cu SARS- CoV 2 a scăzut sub pragul de 3 la mie, restaurantele şi cafenelele din municipiul Botoşani se redeschid, începând de sâmbătă.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, incidenţa cazurilor de SARS-CoV-2 din municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns, sâmbătă, la 2,85 la mie, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni.

„Nu este nevoie de o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că în ultima hotărâre, prin care au fost impuse restricţiile, este prevăzut că restaurantele se redeschid dacă incidenţa scade sub 3 la mie”, a afirmat Adăscăliţei.

Datele transmise sâmbătă de DSP arată că în judeţul Botoşani mai există o singură localitate în care rata de infectare cu COVID-19 depăşeşte 3 la mie. În comuna Pomârla, indicele de îmbolnăvire este de 3,03 la mie.

La nivelul judeţului Botoşani, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a scăzut la 1,43 la mie.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:

2021, aventuri în incertitudine sau transformare pragmatică?

La câți noi kilometri de autostradă ne putem aștepta în 2021

Ce NU ar trebui să facă Guvernul astfel încât criza economică să nu se adâncească în 2021

Lipsa educației financiare va duce la crearea unei mase largi de cetățeni ușor manipulabili. De ce e necesar să fie predată de la vârste fragede

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇