Românii nu vor mai trebui să renunțe la cetățenie pentru a o obține pe cea spaniolă (Video)

Românii nu vor mai trebui să renunțe la cetățenie pentru a o obține pe cea spaniolă (Video)

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, marți, că în curând românii din Spania nu vor mai fi nevoiți să renunțe la cetățenie pentru a o obține pe cea spaniolă.

Liderul PSD a făcut anunțul în cadrul unui discurs susținut la evenimentul „Living better with Europe” organizat la Palatul Parlamentului. Ciolacu a subliniat în intervenția sa că toate problemele europene actuale au, în opinia sa, soluții social-democrate.

În acest context, Ciolacu i-a mulțumit premierului social-democrat Pedro Sanchez pentru susținerea României, alături de alți lideri europeni, de a adera la Spațiul Schengen cu drepturi depline.

ADVERTISING

Vorbind despre faptul ca reușita Schengen a fost arogată de „numeroși părinți politici”, Ciolacu a spus că se așteaptă ca același lucru să se întâmple și în cazul unui alt succes pe care îl va anunța în curând, și anume semnarea acordului de dublă cetățenie pentru cetățenii români din Spania.

„Același lucru se va întâmpla și în următoarele două-trei luni de zile, când voi semna, împreună cu domnul Pedro Sanchez, dubla cetățenie pentru cetățenii români din Spania. Este un proiect de suflet, atât al meu, cât și al domnului prim-ministru. Va fi al doilea stat, după Franța, în care românii din diaspora ar putea avea dublă cetățenie și nu ar fi nevoiți să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă, mai ales că ținem cont și de proporțiile diasporei din Spania, care depășește 800.000 de oameni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și de această dată, ca și în cazul Schengen, iarăși vom fi mai mulți părinți care vom declara copilul la maternitate. Sincer, nu mă deranjează acest lucru, pe fond e o reușită a noastră, a tuturor românilor, dar să nu uităm niciodată că un premier social-democrat, în persoana lui Pedro Sanchez, ne-a ajutat”, a spus Ciolacu.

Participarea premierului Marcel Ciolacu la evenimentul ”Living better with Europe”

Participarea premierului Marcel Ciolacu la evenimentul ”Living better with Europe”

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 20 februarie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇