BOR iese la atac în apărarea lui PF Daniel: Oameni mici și veninoși, orbiți de furie anticreștină!

BOR iese la atac în apărarea lui PF Daniel: Oameni mici și veninoși, orbiți de furie anticreștină!

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, joi, că patriarhul BOR, Daniel, este criticat în aceste zile din câteva „nuclee” mediatice, „infestate de cristofobie anti-ortodoxă”, de către „pseudo-jurnalişti” care nu trăiesc în realitatea obiectivă şi imediată.

Publicitate

"Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant", a afirmat Bănescu, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, se lansează atacuri "furibunde" şi "imunde" la adresa Patriarhului de către persoane care nu cunosc istoria "reală", "frecvent însângerată", a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe.

Publicitate

"Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv 'goldporaţie', la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat 'Înalt Preafericitul', zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale 'adevărului' pe protestatarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză 'jurnalistică'", a susţinut Bănescu.

Rugăciuni pentru cei care atacă Biserica

El a adăugat că aceşti oameni "foarte sărmani caracterial" au mai multă nevoie de rugăciunea tuturor şi a Bisericii.

"Să ne rugăm, fireşte, şi pentru ei, pentru aceşti jalnici campioni ai fentării adevărului şi ai grosolănei înjurăturii publice mascate nătâng în critica semidoctă a unor lucruri pe care, orbiţi de furie anticreştină, sunt incapabili să le înţeleagă! (...) Credinţa în Adevăr (nearticulat), credinţa în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simpli gazetari eşuaţi în vedetism, această credinţă ne va dărui claritatea şi frumuseţea morală ce ne vor salva şi ne vor înălţa dincolo de 'bâlciul deşertăciunilor' în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient şi neobosit justiţiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect şi, desigur, vremelnic succes", a completat Vasile Bănescu.

Bănescu face aici referire la jurnalistul Cristian Tudor Popescu (invitat permanent al emisiunii Cap limpede de la Digi24), care a scris ieri un editorial critic la adresa BOR: Satana în sutană.

Biserica a fost însă ținta mai multor ”atacuri”, cum le cataloghează purtătorul de cuvânt Bănescu, după o declarație a patriarhului Daniel.

Acesta a afirmat, marți, la ceremoniile organizate cu ocazia sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou că, în toamna anului 1989, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte, iar peste câteva luni regimul comunist a căzut.

Iată şi opinia Ioanei Ene Dogioiu pe acest subiect

Citește mai multe:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇