Reacţia Arhiepiscopiei Iașilor în cazul preoţilor care au dat afară vaccinaţii din biserică

Reacţia Arhiepiscopiei Iașilor în cazul preoţilor care au dat afară vaccinaţii din biserică

Arhiepiscopia Iașilor spune că a încercat să stea de vorbă cu Monica Adăscăliței, director al DSP Botoșani, pentru a afla cine sunt preoții care ar fi scos din biserici enoriași vaccinați și le-ar fi atras atenția să nu poarte mască.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, afirmă că, telefonic, directorul DSP a furnizat, din memorie, câteva nume, dar din verificări nu s-a confirmat, până acum, nici una dintre acuzații.

”Am încercat să o contactăm pe doamna director pentru a ne preciza care sunt acei preoți și care sunt dovezile care îi încriminează. Din păcate, nici până la această oră dumneai nu a găsit timp pentru a se întâlni la birou cu reprezentații Protopopiatului Botoșani și ai Centrului Eparhial Iași. Telefonic, a furnizat, din memorie, câteva nume, dar din verificările noastre nu s-a confirmat, până acum, nici una dintre acuzații”, transmite Constantin Sturzu, într-un comunicat.

ADVERTISING

De asemenea, acesta afirmă că există și posibilitatea ca la mijloc să fie o confuzie, cei incriminați să nu fie, de fapt, preoți ai Arhiepiscopiei Iașilor.

”Vizavi de declarațiile doamnei director Monica Adăscăliței, noi nu am putut oferi un punct de vedere oficial fără câteva date concrete, minimale. Exista (există încă) și posibilitatea ca la mijloc să fie o confuzie, cei incriminați să nu fie, de fapt, preoți ai Arhiepiscopiei Iașilor. Ar putea nici măcar să nu fie de confesiune ortodoxă”, subliniază purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

ADVERTISING

Constantin Sturzu mai spune că așteaptă în continuare ca Monica Adăscăliței să precizeze care sunt acei preoți menționați în sesizările care ar fi fost primite la DSP Botoșani și, mai ales, care sunt probele video care îi încriminează.

”Întotdeauna am avut toată deschiderea pentru a colabora pentru clarificarea unor aspecte problematice cu instituțiile statului. Dar se împlinesc 24 de ore de când aceste acuzații neprobate circulă în spațiul public și e firesc să se ridice tot felul de semne de întrebare în mintea oricărui om onest, iubitor de adevăr”, conchide preotul Constantin Sturzu.

ADVERTISING

Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, a anunțat luni că doi preoți din Botoșani sunt anchetați după ce au fost acuzați că au cerut credincioșilor vaccinați antiCovid să plece din biserică, iar celor care aveau mască le-au spus să o dea jos.

Acuzațiile au fost însoțite și de dovezi video, a precizat ea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇