Rafila deschide 59 de centre de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii. Majoritatea funcționează dimineața, de luni până vineri

Rafila deschide 59 de centre de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii. Majoritatea funcționează dimineața, de luni până vineri

Ministerul Sănătăţii condus de Alexandru Rafila a deschis 59 de centre de evaluare, care asigură asistenţa medicală pentru copii, în cazul virozelor respiratorii.

Iată procedura care trebuie aplicată, astfel încât să fie degrevate serviciile de urgenţă, iar timpul de aşteptare să fie redus.

”Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluaţi clinic de către medicul de familie şi, după caz, clinic, imagistic şi biologic de medicii specialişti din centrele de evaluare.

Acestea au spaţii special destinate, cu circuite funcţionale corespunzătoare.

ADVERTISING

Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumaţi de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică”, explică ministerul.  

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcţionaţi de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU).  

Iată lista centrelor publicată de Ministerul Sănătăţii.

După cum se poate observa, majoritatea centrelor au program doar de luni până vineri, în special dimineaţa, dar există şi excepţii. De exemplu, la Bucureşti, există doar două astfel de centre, unul la Spitalul Victor Gomoiu (cu program Luni-Vineri 8-20) şi al doilea la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului (program Luni-Vineri 8-14)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇