Arafat, despre pelerinajul de Sf. Dumitru din Capitală: Nici să ne trezim că Jandarmeria merge cu bastonul după oameni nu cred că e dorit

Arafat, despre pelerinajul de Sf. Dumitru din Capitală: Nici să ne trezim că Jandarmeria merge cu bastonul după oameni nu cred că e dorit

Recomandarea secretarului de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, este ca de Sfântul Dumitru să fie limitat accesul credincioşilor şi să se respecte măsurile de siguranţă, printre care purtarea măştii de protecţie. Arafat a criticat imaginile din Centrul Vechi al Capitalei, în care se puteau observa tineri dansând în faţa unui restaurant.

”Ne confruntăm cu o situaţie foarte serioasă. În acelaşi timp ne confruntăm cu o rezistenţă foarte mare şi cu o presiune foarte mare asupra tuturor celor care încearcă să implementeze aceste reguli. Deci, fără discuţie, când avem reguli, trebuie să fie respectate, când avem reguli, ele trebuie să fie respectate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Eu ştiu că vor rămâne la fel condiţiile, nu se vor schimba, adică participă cei care sunt din Bucureşti, bineînţeles rămâne partea de pelerinaj care este interzisă şi mai ales în bucureşti. Azi-mâine-poimâine o să ajungem la 3 la mie şi trebuie să fim atenţi la ce se întâmplă.

Ieri am văzut imaginile din Centrul Vechi, am ajuns la o iresponsabilitate care depăşeşte orice limită de înţelegere. Ieri erau imagini de acolo unde tineri, persoane, dansau în faţa unui restaurant în Centrul Vechi. S-au luat măsuri împotriva restaurantului. Nu numai amenda, s-au luat măsuri mai serioase, după ce au fost sesizaţi.

Vă spun din nou, avem nevoie de acest parteneriat cu fiecare, că vorbim despre pelerinaj,  că vorbim despre diferite tipuri de manifestări de  activităţi, dacă oamenii nu înţeleg de ce sunt făcute aceste măsuri, însemană că avem o problemă foarte mare de implementare a lor.

Nici să ne trezim că Jandarmeria  merge cu bastonul după oameni pe aceste teme, nu cred că este dorit să fie văzut şi se încearcă să fie un dialog între toată lumea, să se respecte regulile. Nimeni nu vrea să ajungem la alte acţiuni.  Alte ţări au ajuns la alt nivel de confruntare. Aici, totuşi nu s-a ajuns şi mă bucur că nu s-a ajuns”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seară. 

Întrebat ce se va întâmpla cu acest pelerinaj, dacă rata de infectare va trece de trei la mie, în Bucureşti, Arafat a spus că toate regulile devin obligatorii.

”Dacă trecem de 3 la mie şi devine masca obligatorie şi devin toate regulile obligatorii, normal că trebuie să avem grijă cu orice tip de manifestare publică, pentru că suntem la o fază avansată de răspândire a virusului şi oricum suntem în fază avansată. Acea diferenţă de 0,8% sau cât este, nu cred că asta stabileşte diferenţa între o situaţie acceptabilă şi o situaţie neacceptabilă”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat a recomandat o participare limitată la pelerinajul de Sfântul Dumitru.

”Ca medic, recomandarea mea ar fi să fie limitată la aspectele de bază, fără participare în număr mare a publicului. Adică publicul să fie cât mai puţin posibil, să se desfăşoare acţiunea, dar cu o limită majoră asupra participării publicului, să nu avem mii de oameni acolo, să nu putem să controlăm modul în care participă. Ca medic, vă spun, trebuie redus contactul şi numărul oamenilor la maxim”, a mai precizat Arafat.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!