Arafat: Aşa cum evoluează lucrurile, e clar că ajungem la indicele de 3 în Capitală - Erată

Arafat: Aşa cum evoluează lucrurile, e clar că ajungem la indicele de 3 în Capitală - Erată

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că ”este foarte clar” că se va ajunge la indicele de infectare cu COVID-19 de 3 la mia de locuitori în Capitală. În acest caz, restaurantele, cinematografele şi teatrele se vor închide şi ”este posibil” ca elevii să urmeze cursuri online.

Numărul unităților de învățământ aflate în scenariul roșu a trecut de 1.000. Sunt cu 777 mai multe decât în prima zi de școală

”Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar. Se vor aplica toate regulile care au fost prevăzute în Hotărârea de Guvern. Restaurantele închise, nu mai sunt activităţi la teatre, nu mai sunt activităţi la cinematografe.

Bineînţeles, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat, în toate spaţiile masca este obligatorie. Astea sunt regulile care sunt de bază, în această situaţie.

Virgil Musta: Sunt copleșit de gândul că poate va trebui să aleg între viață și moarte. O femeie a avut loc la ATI, pentru că o altă pacientă a murit

Când trecem de pragul de 3 la mie şi sperăm ca populaţia să înţeleagă şi să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seara.

În ceea ce priveşte şcolile, acestea ar putea trece în scenariul roşu, în care elevii vor învăţa online.

”Este posibil să se ia acest lucru în considerare, dar acest lucru rămâne să fie discutat cu Ministerul Sănătăţii, cu Ministerul Educaţiei”, a explicat Arafat.

Când vedem efectele noilor măsuri

Secretarul de stat a precizat că efectele măsurilor se vor vedea peste 1-2 săptămâni.

Precizare: Raed Arafat a mai declarat că un medic a pierdut lupta cu COVID-19 și că este posibil ca spitalele să fie reorganizate, aşa cum s-a întâmplat în primăvară, la începutul pandemiei.

În forma inițială a știrii, Raed Arafat era citat incorect: Lupta cu COVID-10 am pierdut-o!

”Din păcate, după o lună de luptă cu COVID-19, din păcate am pierdut-o”, a spus Arafat, despre decesul şefei unităţii de primiri - urgenţă de la Feteşti.

Sibiu: Un pacient cu COVID-19 s-a sinucis în spital

”Şi la acest moment avem pacienţi care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate Covid, pentru că nu reuşim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a doua zi. Dar la un moment va trebui să ne pregătim clar şi sistemul trebuie pregătit şi s-au dat indicaţii de către Ministerul Sănătăţii către întreg sistemul sanitar că la un moment dat vom începe să ţinem bolnavii şi în secţiile non-Covid şi posibil vom ajunge şi la bază, din nou, la reducerea capacităţii pentru cazurile elective.

De fapt, ce am pregătit la începutul pandemiei şi din fericire nu s-a întâmplat atunci şi a devenit un subiect de critică şi de batjocură deciziile noastre de atunci, acum ne confruntăm cu el şi este clar că unele decizii, posibil să le luăm, să revenim la ce am luat atunci în martie, dar adaptat la situaţia de acum. Cele mai importante măsuri au fost pe sistemul sanitar şi mă refer la asta”, a mai declarat Arafat.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇