Propunere inedită în București: Locuitorii să primească vouchere de la Primărie pe care să le folosească în restaurante și cafenele

Propunere inedită în București: Locuitorii să primească vouchere de la Primărie pe care să le folosească în restaurante și cafenele

Consilierul general ALDE Tudor Ionescu propune un proiect prin care fiecare bucureștean de peste 14 ani să beneficieze de o consumație de 50 lei în orice restaurant sau cafenea de pe raza orașului.

Banii ar urma să fie dați de Primăria Capitalei. Consilierul afirmă că vrea astfel să sprijine sectorul HoReCa, afectat de pandemia COVID-19.

”Nu pot asista impasibil cum sectorul HoReCa suferă fără sa fie sprijinit de nimeni în această perioadă atât de grea! De aceea, am decis să depun proiectul "bucureștenii sprijină HoReCa în București", prin care fiecare bucureștean de peste 14 ani va beneficia de o consumație de 50 RON în orice restaurant sau cafenea de pe raza Municipiului București!”, a scris Tudor Ionescu pe Facebook.

ADVERTISING

Consilierul spune că acest proiect este deja aplicat în alte capitale europene și cere Guvernului să preia modelul la nivelul întregii țări.

”Este un model aplicat și-n alte capitale europene și consider că acest sector care de 4 luni este printre cele mai afectate de criza Coronavirus, are nevoie de sprijinul nostru, atât la nivel local cum propun în Capitală, dar și la nivel național, așa cum sper să preia modelul și Guvernul!”, precizează Tudor Ionescu.

Și șeful Consiliului pentru IMM-uri cere vouchere de consum

În urmă cu aproape două săptămâni, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, spunea că România are nevoie de stimularea consumului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Astfel, el a afirmat că românii ar trebui să primească vouchere pe care să le folosească în terase și restaurante și a dat exemplul Vienei.

„Pe lângă stimularea investiţiilor, noi considerăm că trebuie stimulat şi consumul, pentru că în această perioadă s-au schimbat foarte multe comportamente. Nu e de ajuns să spunem că, de mâine, deschidem terasele, iar terasele vor fi pline.

Un exemplu este cel al municipalităţii din Viena care a dat 50 de euro fiecărui vienez să-i folosească la terasele şi restaurantele din Viena. Eu nu cred că nu-şi permiteau vienezii 50 de euro, dar a fost o măsură de a stimula şi a relua nişte obiceiuri.

ADVERTISING

Lucrurile astea trebuie să le facem şi noi, nu e de ajuns să facem investiţii, pentru că întreprinderile mici şi mijlocii vor face investiţii şi vor produce pentru consumatorul care nu mai cumpără maşini, care nu mai consumă casnic la acelaşi nivel.

Trebuie să fim foarte atenţi în a echilibra toate aceste lucruri, nu a spune că susţinem numai investiţiile, şi nu reluarea consumului”, a afirmat Jianu, vineri, într-o videoconferinţă de specialitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇