Primul tramvai nou de la Arad a fost scos în cursă de probă prin București (Foto)

Primul tramvai nou de la Arad a fost scos în cursă de probă prin București (Foto)

Societatea de Transport București (STB) SA a scos pe traseu – momentan doar pentru probe – primul tramvai nou, livrat de Astra Vagoane Arad.

Imaginile au fost surprinse și postate pe Facebook de pasionații de infrastructură din Asociația Metrou Ușor.

Aceștia au anunțat că primele probe cu tramvaiul Imperio de la Arad au fost efectuate în noaptea dintre 18 și 19 iulie, pe traseul Depoul Militari - Răzoare - Depoul Alexandria.

Când va fi introdus pe traseu, acest tramvai va circula, cel mai probabil, pe traseul 41. PMB modifică peroane pe acestă linie, ca să permită utilizarea noilor tramvaie.

🚊[PROBE] Primul tramvai Astra Imperio Metropolitan al STB SA a efectuat în această noapte probe pe traseul Depoul Militari - Răzoare - Depoul Alexandria.Foto: Victor Silaghi

Publicată de Asociatia Metrou Usor pe Luni, 18 iulie 2022

Patronul Astra Vagoane Arad, Valer Blidar, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de Nicușor Dan și directorul STB, Adrian Criț - că va mai livra pe durata verii, înainte de termenul din contract, și alte garnituri de tramvai.

ADVERTISING

Per total, Asta va livra la București 100 de tramvaie noi. După cum a explicat Adrian Criț într-un interviu acordat Spotmedia.ro, aceste tramvaie urmează să înlocuiască parte dintre garniturile vechi, aflate în circulație.

Reamintim că, în perioada post decembristă, Primăria Municipiului București (PMB) nu a reușit să cumpere tramvaie. Singurele vagoane noi care au ieșit pe traseu, în această perioadă, au fost cele 16 model Bucur LF, produse la Uzina de Reparații – Atelierele Centrale (URAC).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇