Primele autobuze hibrid Mercedes circulă prin Bucureşti

Primele autobuze hibrid Mercedes circulă prin Bucureşti

Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achiziționate cu finanţare nerambursabilă, au intrat, marţi, pe traseu şi vor circula pe linia 131, pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021, mai transmite STB. Valoarea contractului este de peste 195 milioane de lei fără TVA.

Noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

ADVERTISING

Autobuzele sunt prevăzute cu funcții special destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic performant care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real .

Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare. Garanția este de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

Finanțarea autobuzelor provine de la Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puțin poluante în transportul public local de persoane”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:

Transportul în comun, canicula și pandemia: STB anunță că, acolo unde e, aerul condiționat nu e recirculat din interior

Cum înțelege Firea să modernizeze transportul în comun: Dă 150 de milioane de euro ca să pună gaz pe 600 de autobuze şi troleibuze vechi. Promite și anul acesta aer condiționat

De ce merg bine troleibuzele în Franța și Germania, iar la noi iau foc sau rămân în drum

Firea ne-a tot promis 100 de tramvaie noi. Cel mai devreme, primele ajung în București în toamna lui 2021

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇