Primarul Ploieştiului dă asigurări că oraşul nu va rămâne fără apă caldă de la 1 august, aşa cum anunţase compania de termoficare

Primarul Ploieştiului dă asigurări că oraşul nu va rămâne fără apă caldă de la 1 august, aşa cum anunţase compania de termoficare

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, dă asigurări că oraşul nu va rămâne fără apă caldă de la 1 august, aşa cum a anunţat operatorul de termoficare, precizând, joi, într-o conferinţă de presă, că există variante de lucru în acest sens, precum închirierea unor cazane.

„Locuiesc la bloc, mă încălzesc şi eu în sistem centralizat. Acum trei zile am primit şi eu fiţuica aia sau, mă rog, era o fiţuică lipită pe uşă, iar noi am primit, ca şi primărie (…) abia ieri hârtie. (…) Ieri, la ora 16 şi 15 minute, am primit şi noi un mail prin care eram informaţi că s-ar putea să oprească serviciul de termie din oraş, că aşa au decis unii. (…) O să mă descurc absolut legal, discutând zdravăn la cap cu nişte oameni şi vom avea în continuare furnizare de apă caldă şi de termie de la 1 august”, a promis Volosevici.

Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în Ploieşti, a anunţat, prin intermediul unor afişe lipite la scările blocurilor, sistarea furnizării de apă caldă menajeră de la 1 august, pentru o perioadă de minim 30 de zile, în vederea începerii reparaţiilor de strictă necesitate la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2, singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi.

Deşi primarul nu ştie cât de necesare sunt aceste investiţii, pentru că CET-ul este al Consiliului Judeţean, el susţine că nu va permite sistarea apei calde.

„În niciun caz, şi cu reacţii juridice foarte dure şi de valenţă penală, nu voi permite să nu existe furnizare de apă caldă în Ploieşti. Nu pot să îmi dau seama dacă trebuie făcute investiţiile sau nu, pentru că nici nu poţi să îţi permiţi să nu faci nişte investiţii şi să te trezeşti în mijlocul sezonului de iarnă că îţi crapă instalaţia”, a afirmat edilul Andrei Volosevici.

El a mai explicat că există variante de lucru pentru ca serviciul să fie furnizat în continuare, cum ar fi închirierea unor cazane.

De altfel, operatorul de termoficare a emis, joi, un comunicat de presă în care anunţă oficial sistarea furnizării de apă caldă de la 1 august şi în care vorbeşte şi despre soluţia închirierii unor cazane de apă fierbinte.

„SC Termoficare Prahova SA a adresat partenerilor din cadrul autorităţilor publice locale propunerea de a asigura, în perioada operaţiunilor de reparaţii, o sursă alternativă de furnizare a apei calde menajeră, prin închirierea şi instalarea a două Cazane Mobile de Apă Fierbinte”, se menţionează în comunicatul Termoficare Prahova SA.

Măsura anunţată de operatorul de termoficare ar afecta circa 55.000 de apartamente, respectiv 130.000 de cetăţeni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇