Primarul Fritz l-a demis pe şeful Pieţelor, pentru că a ajuns la pierderi de 4,2 milioane de lei. Reacția lui Nasleu: Voi avea o luptă şi mai acerbă cu cei care urăsc Biblia şi nu pun mâna pe ea

Primarul Fritz l-a demis pe şeful Pieţelor, pentru că a ajuns la pierderi de 4,2 milioane de lei. Reacția lui Nasleu:  Voi avea o luptă şi mai acerbă cu cei care urăsc Biblia şi nu pun mâna pe ea

Directorul Pieţe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara, Ionuţ Nasleu, a fost demis de la conducerea acestei instituţii, anunţul fiind făcut de primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Fritz spune că acesta a dus societatea la pierderi de 4,2 milioane de lei.

”Ionuţ Nasleu a fost demis de la conducerea Pieţe S.A. Fostul consilier personal al primarului precedent şi baron peste pieţele din Timişoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariţii misterioase din gestiune şi resurse publice folosite în beneficiu personal.

Am cerut Corpului de Control să verifice şi informaţiile apărute recent în presă şi să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală”, a scris Dominic Fritz pe pagina de Facebook.

Toți managerii care nu performează vor pleca din funcții

Edilul a adăugat că managerii tuturor societăţilor din subordinea Primăriei care nu pot performa vor pleca din funcţii.

”Toţi managerii din societăţile în subordinea consiliului local care nu pot performa vor pleca. Nu voi tolera indolenţa sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă “las’ că ne vin subvenţiile de la primărie”. În locul lor avem nevoie de profesionişti care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială şi cu dăruire totală pentru comunitate.

Iar acesta nu-i lucru uşor.  Legislaţia nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă. Iar dacă o facem cu înţelepciune, ca la carte, va fi şi durabilă. Ştiu că unii aşteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozităţii şi al transformărilor de substanţă, nu de suprafaţă. Azi, un alt pas spre normalitate”, a mai scris Fritz.

Ionuț Nasleu a fost demis de la conducerea Piețe S.A. Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste...

Posted by Dominic Fritz on Tuesday, February 23, 2021

Replica lui Nasleu

În replică, Ionuţ Nasleu a scris şi el pe pagina sa de Facebook că pleacă cu fruntea sus şi că ”lupta nu s-a terminat încă”.

”În sfârşit, primarul Dominic Samuiel Fritz şi-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea mea de la conducerea SC Pieţe SA.

Am coloană vertebrală şi nu plec capul în faţa nimănui. Dimpotrivă, plec cu fruntea sus, ştiu tot ce am făcut pentru societatea Pieţe SA în perioada cât am fost director, prin concurs, ştiu şi colaboratorii mei. Lupta nu s-a terminat însă. Se va termina doar atunci când tot ce mi s-a pus în cârcă va fi demontat, acuzaţiile aduse fiind nefondate.

Le mulţumesc angajaţilor Pieţe SA, cu excepţia unei singure persoane, se ştie singură persoana aceea, le mulţumesc colaboratorilor din pieţe, producătorilor şi comercianţilor şi îi asigur că vor găsi în mine un sprijin loial. Rămân acelaşi om care apără valorile creştine şi voi avea o luptă şi mai acerbă cu cei care urăsc Biblia şi nu pun mâna pe ea”, a scris Nasleu pe Facebook.

Speră la investiții

Nasleu a adăugat că speră ca, odată cu plecarea sa din funcţie, Pieţe S.A. să beneficieze de investiţii.

”Sper că, prin demiterea mea abuzivă dorită cu ardoare de Samuiel Fritz, să fie un beneficiu pentru societatea Pieţe şi să înceapă în sfârşit investiţiile cerute de mine Primăriei prin zecile de adrese. În plus, vreau să văd că Samuiel Fritz îşi îndeplineşte promisiunea dată comercianţilor pe când era în campanie electorală: să înjumătăţească chiriile celor care sunt în contract cu Pieţe SA!

Totodată, sper ca această hărţuire mediatică, generată de dl Fritz prin telefoane la diverse redacţii de presă, să înceteze. Nu mai sunt persoană publică, nu mai sunt nici om politic, nu mai reprezint nicio miză pentru nimeni, aşa că vreau să fiu lăsat în pace atât eu, cât şi familia şi apropiaţii mei. Tocmai de aceea, aceasta va fi ultima mea comunicare pe această temă”, a mai scris Nasleu.

Dominic Fritz a mai vorbit despre demiterea lui Ionuţ Nasleu din funcţia de director al Pieţe S.A, în urmă cu aproximativ două săptămâni, când hala de flori a Pieţei 700 din Timişoara a fost distrusă în urma unui incendiu.

În sfârșit, primarul Dominic Samuiel Fritz și-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său:...

Posted by Ionut Nasleu on Tuesday, February 23, 2021
Citește și:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇