Prefectul decide dacă instituie starea de alertă în Sectorul 1: Sunt acumulari de deșeuri, care provin de la cetățeni iresponsabili!

Prefectul decide dacă instituie starea de alertă în Sectorul 1: Sunt acumulari de deșeuri, care provin de la cetățeni iresponsabili!
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (USR PLUS), susține că până la finele zilei ar putea decide dacă declară sau nu stare de alertă în Sectorul 1, din cauza mormanelor de gunoaie care s-au adunat, din nou, pe străzi.

Clotilde Armand a fost cea care a cerut Instituției Prefectului, pentru a doua oară în acest an, instituirea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza acumulărilor de gunoaie, care ar putea pune în pericol sănătatea cetățenilor.

Alin Stoica a precizat pentru Antena3 că analizează această propunere.

ADVERTISING

”Am luat legătura cu toate instituțiile abilitate. Astăzi voi avea o întalnire. Și astept un răspuns și de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Știu că sunt acumulari de deșeuri, in special cele de stradă, care provin de la cetățenii iresponsabili. Care în loc sa plătească pentru colectarea acestui gunoi (de către Romprest -n.red.) îl arunca pe stradă”, a declarat Alin Stoica.

De fapt, Primăria Sectorului 1 a mai cerut Instituției Prefectului să instituie starea de urgență, în urmă cu aproximativ o lună. Iar prefectul a refuzat atunci să dea curs solicitării lui Clotilde Armand, cu toate că aceasta îi este colegă de partid.

ADVERTISING

Întrebat de moderatorul Antena3 de ce nu s-a rezolvat nimic între timp și suntem încă în aceeași situație dificilă, Alin Stoica a precizat:

”Sunt mai multe planuri aici. Acum o lună, cand discutam, era vorba despre deșeurile menajere. S-a mers cu plata directă a sortatorilor pentru aceste deşeuri menajere. Acea problemă s-a rezolvat.

Este important să vorbim despre ele (ce s-a întâmplat acum o lună și ce se întâmplă acum – n.red.) ca despre două chestiuni separate. Problema deşeurilor menajere a fost rezolvată atunci. Acum este vorba despre deseurile necontrolate.

Este datoria primăriei de sector și a firmei de salubritate să rezolve această problemă”, a mai spus Alin Stoica.

ADVERTISING

Anterior, directorul Romprest, Bogdan Admini, a explicat pe larg pentru Spotmedia.ro că deșeurile care trebuie sortate nu provin doar de la populație, ci și din măturatul stradal (o operațiune al cărei cost Clotilde Armand a refuzat să îl plătească integral, susținând că este calculat eronat -n.red.).

Pentru Digi 24, Alin Stoica a declarat că va analiza astăzi dacă se poate rezolva situația alternativ, fără declararea stării de alertă.

Dar cum abia astăzi vor avea loc discuțiile, prefectul a precizat că e prematur să se pronunțe cu privire la decizia pe care ar putea lua și anunța, în cursul după-amiezii.

Ce se întâmplă dacă se va declara starea de alertă?

”Înseamnă că vorbim despre o amenințare la adresa sănătății cetăţenilor. Și se pot lua măsuri punctuale pentru a rezolva amenințarea.

Daca primăria de sector nu are capacitatea să rezolve, iar societatea căreia îi este delegat serviciul nu își rezolvă îndatoririle, poate fi adusă o altă firmă de salubrizare, care să rezolve punctual problema gunoiului abandonat”, a explicat Alin Stoica, pentru Digi 24.

Acesta a susținut că a avut o conversație la telefon cu colega sa de partid, Clotilde Armand, chiar în dimineața acestei zile, dar că nu poate dezvălui conținutul acestei discuții.

Reamintim că între Primăria Sectorului 1 și Romprest există un conflict de durată, în justiție. Clotilde Armand susține că Romprest solicită sume care nu i se cuvin. De celalaltă parte, compania de salubritate declară că toți banii solicitați i se cuvin de drept și că nu își mai poate face treaba așa cum ar trebui din cauză că, începând de toamna trecută, nu mai încasează suficient de la Primăria Sectorului 1.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇