Prefectul Capitalei spune cum se vor desfășura slujbele de Înviere

Prefectul Capitalei spune cum se vor desfășura slujbele de Înviere

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit luni despre modul în care se va desfășura slujba de Înviere.

”Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control. (…) Se va permite și pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanței și într-un număr limitat, în așa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranță vor fi afară slujbele”, a declarat luni Alin Stoica.

În noaptea de Înviere credincioșii pot circula între orele 22:00 și 05:00.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, Sfântul Sinod a făcut o serie de recomandări pentru organizarea slujbelor de Florii şi de Paşti şi a precizat că slujbele pot fi oficiate în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis a comentat acest subiect, precizând că oamenii nu vor avea nevoie de declarație în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Context

Pe 8 aprilie, Guvernul a aprobat hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, cât şi pentru stabilirea măsurilor care sunt aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această HG prevede că este permisă circulaţia în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20:00 – 05:00, pentru ca oamenii să poată participa la slujba de Înviere.

Vezi și Imagini impresionante cu mii de credincioși adunați pentru Paștele catolic, dar care respectă restricțiile


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇