Patroana de la IOR a mai câștigat un parc în instanță

Patroana de la IOR a mai câștigat un parc în instanță

Bucureștiul mai rămâne fără un parc, după ce Primăria Sectorului 3 a pierdut procesul pe care îl avea cu PMB și Maria Cocoru, pentru parcul ”Constantin Brâncuși”, aflat tot în zona IOR.

14.310 mp de spațiu verde au ajuns în posesia Mariei Cocoru, octogenara care este proprietară şi a suprafeței retrocedate din parcul IOR, printr-o restituire în natură asumată de fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, scrie Fanatik.

Cazul este asemănător cu retrocedarea IOR. Ambele terenuri au făcut parte din moșia Dudești-Cioplea, cumpărată la începutul secolului trecut de industriașul bulgar I.B. Grueff, care ajunsese să stăpânească aproape întregul Sector 3.

ADVERTISING

În 1945, comuniștii i-au naționalizat întreaga avere. Greuff a avut o fiică, Nadejda Romalo, care a murit în 1982. Fiul său, Ioan Dan Eduard Romalo, a solicitat restituirea bunurilor familiei, după căderea regimului comunist.

După ce s-a luptat ani buni prin sălile de tribunale, fără mare succes, a fost de acord dă-și cedeze o parte din drepturile litigioase către Maria Cocoru. La scurtă vreme, soarta moștenirii s-a schimbat fundamental, iar terenurile au fost retrocedate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La fel ca în cazul parcului IOR, dat Mariei Cocoru de primarul Adriean Videanu, singura șansă a autorităților de a anula dispoziția primarului Oprescu de punere în posesie era să demonstreze că aceasta a fost ilegală.

Singurul mod prin care se putea demonstra era să se arate că pe terenul respectiv a fost cu adevărat un parc, ceea ce Primăria Sectorului 3 nu a reușit.

Maria Cocoru trebuie să primească și cheltuieli de judecată de 10.000 de lei pentru faza de fond. Decizia nu este însă definitivă, iar Primăria Sectorului 3 a depus recurs, au declarat pentru SpotMedia.ro surse din administrația Sectorului 3

image-10

Foto: Google Maps

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇