Proprietara zonei retrocedate din parcul IOR trăiește într-o garsonieră. Ce spune avocatul ei

Proprietara zonei retrocedate din parcul IOR trăiește într-o garsonieră. Ce spune avocatul ei

Maria Cocoru, proprietara suprafeței retrocedate din parcul IOR, care a fost amendată de Poliția Locală București cu 35 de milioane de euro, are 88 de ani și locuieşte într-o garsonieră din Sectorul 3.

Avocatul care o reprezintă nu a vrut să spună dacă femeia va contesta sau nu amenda.

"Dânsa şi Mark Zuckerberg ce primesc amenzi de milioane. Nu am niciun punct de vedere. Eu nu am mandat să comentez nimic", a declarat avocatul proprietarei terenului retrocedat, citat de Observator News.

Întrebat, marți, cum poate plăti Maria Cocoru această amendă, Nicușor Dan a precizat: „Poate plăti jumătate din minim, în 24 de ore. Adică 500/mp. Adică 9 milioane de euro. Probabil că n-o va face și va contesta în instanță. Până se judecă, amenda nu se plătește.

ADVERTISING

Când litigiul se termină, această sumă este obligatorie și poate fi executată. Nu cred că litigiul va dura mai mult de un an din acest moment. Am făcut o analiză juridică foarte riguroasă pentru a ne asigura că amenda să fie dată corect”.

Nicușor Dan a anunțat marți că Poliția Locală București a amendat-o cu 35 de milioane de euro pe Maria Cocoru, proprietara suprafeței retrocedate din Parcul IOR.

Este vorba despre o porțiune de 12 hectare, pe care spațiul verde a fost distrus sistematic, în ultimele luni. Mulți copaci au fost otrăviți, iar suprafețe importante au fost pârjolite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Am venit să anunțăm amenda pe care Poliția Locală a Municipiului București a dat-o doamnei Maria Cocoru (proprietarul suprafeței retrocedate din IOR - n.red.). E în sumă de 35 de milioane de euro. În sfârșit, Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor.

Este vorba (ca temei pentru amendă - n.red.) despre un articol din Legea 94/2007 care interzice reducerea suprafețelor de spațiu verde. Iar nerespectarea acestei legi și diminuarea spațiului verde se amendează la metrul pătrat.

ADVERTISING

E important să rămână în Legea 24 acest articol. Atât prin Codul Urbanismului, cât și prin alte propuneri de modificare, acest articol ar fi urmat să dispară. Aici, pe o suprafață de peste 9.000 de mp, s-au tăiat copaci, s-au scos rădăcinile și s-a nivelat cu buldozerul. A rămas pământ, pur și simplu. S-a diminuat, deci, suprafața de spațiu verde. Și așa am dat amenda”, a declarat Nicușor Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇