Dezastru în Parcul IOR. Robert Negoiță îi propune lui Nicușor Dan să se întâlnească pentru o soluție. USR: Aici au fost 20 de incendii în ultimii doi ani

Dezastru în Parcul IOR. Robert Negoiță îi propune lui Nicușor Dan să se întâlnească pentru o soluție. USR: Aici au fost 20 de incendii în ultimii doi ani

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, face apel la edilul Capitalei, Nicuşor Dan, să acţioneze în instanţă în vederea anulării deciziei de retrocedare a 12 hectare din Parcul Titan (fostul IOR) şi îi propune o discuţie pentru identificarea unei soluţii în acest caz.

Aflat în parcul afectat marţi seara de un incendiu de vegetaţie, Negoiţă i-a reproşat primarului general că, deşi a promis că în şase săptămâni va analiza posibilitatea atacării în instanţă a deciziei de retrocedare, au trecut deja şase luni, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Publicată de Robert Negoita pe Marţi, 29 august 2023


„Fac un apel către primarul general: domnule Nicuşor Dan, aţi promis să luptaţi pentru cetăţeni. Aţi venit aici, la faţa locului, şi aţi spus că şase săptămâni o să faceţi analiză. Cu ce vă putem ajuta? Vă stau la dispoziţie să facem o întâlnire. Haideţi să ne întâlnim să găsim soluţii pentru această zonă de Bucureşti, această bucată atât de importantă.

ADVERTISING

Era un plămân al oraşului şi acum e distrus în halul ăsta. Domnule Nicuşor Dan, lăsaţi prietenia cu ticăloşii şi luptaţi pentru oamenii cărora le-aţi promis în alegeri că sunteţi de partea dumnealor", spune Negoiţă într-un live transmis pe Facebook.

El l-a îndemnat pe Nicuşor Dan să renunţe la funcţia de primar general, dacă nu are curajul să ia anumite decizii.

Totodată, a reiterat că Primăria Sectorului 3 nu are posibilitatea să atace decizia de retrocedare în instanţă.

Vezi AICI istoria proceselor pentru IOR

Negoiţă a oferit asigurări că nu va elibera autorizaţii pentru construcţii în parc.

"Nu va construi niciodată nimic nimeni aici, în această zonă, atâta vreme cât sunt eu aici. Pentru că e incorect, este aberant, este ilegal. Nu se poate construi în parc. Nu mai încercaţi niciun fel de modalitate. Atâta vreme cât trăiesc şi atâta vreme cât sunt aici, nu va fi niciun fel de autorizaţie pentru nimic în această zonă", a spus el.

Primarul a mai precizat că, în urma incendiului care a afectat marţi seara 4.000 de metri pătraţi, în porţiunea respectivă de parc este "pârjol" şi "nenorocire".

"Uitaţi cum arată! Ars, iar. Evident că dau foc ticăloşii aici. Evident că vor să distrugă vegetaţia. Să ne spună că, vezi Doamne, nu e spaţiu verde aici. Au fost copaci. Uitaţi cum i-au pârjolit aceşti nenorociţi, aceşti ticăloşi cu care ne luptăm de mai bine de zece ani", a spus acesta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

20 de incendii în 2 ani

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele (USR), declară că în zona retrocedată a parcului au avut loc 20 de incendii în ultimii doi ani.

„Au fost 13 incendii în 2023 şi 7 incendii în 2022.

Se vede clar că sunt incendii provocate intenţionat.

Nu se întâmplă nicăieri în lume să ai 20 de incendii în câteva luni, fix în acest perimetru destul de mic, dacă stăm să ne raportăm la mărimea întregului Parc IOR.

Pe lângă aceste incendii, ştim foarte bine că întâi copacii au fost găuriţi, apoi stropiţi cu substanţe inflamabile şi de-abia apoi, după ce vegetaţia s-a uscat, au început să apară incendiile.

ADVERTISING

Am suspiciuni rezonabile că parcul a intrat mai puţin legal în posesia proprietarilor, la fel cum sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală şi nu un nefericit accident”, a spus Judele.

USR: Negoiţă nu vrea punct fix de poliţie locală

El a menţionat că, în cadrul Consiliului Local Sector 3, reprezentanţii USR au promovat un proiect, conform căruia în Parcul IOR să existe un post fix al poliţiei locale. Judele îi reproşează primarului Sectorului 3 că nu pune în aplicare această hotărâre.

Primarul Sectorului 3 nu pune în aplicare hotărârea Consiliului Local, unde s-a decis instalarea unui punct fix de poliţie locală şi nici cetăţenii nu pot lua legătura cu cei de la Poliţia Locală în timp real, ca să poată reclama, iar Poliţia Locală să se poată prezenta la locul respectiv. Deci au făcut tot posibilul cei din Primăria Sectorului 3 să blocheze sesizările”, a susţinut acesta.

Un incendiu puternic a izbucnit, marți seara, în Parcul Titan (fost IOR) din Bucureşti.

Focul a ars o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați, până să fie localizat. Detalii şi imagini AICI


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇