Pasajul Doamna Ghica va fi gata la vară. Acum urmează câteva luni de restricţii de trafic, inclusiv pentru tramvaie

Pasajul Doamna Ghica va fi gata la vară. Acum urmează câteva luni de restricţii de trafic, inclusiv pentru tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Pasajul Doamna Ghica va fi inaugurat în vara anului viitor, iar directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, estimează că restricţiile de trafic vor dura aproximativ trei luni.

Nicuşor Dan şi primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, au verificat, marţi, stadiul lucrărilor la pasaj, anunţând totodată restricţiile de trafic pentru perioada următoare. Circulaţia tramvaiului va fi întreruptă pe ambele sensuri pe Şoseaua Colentina până pe 21 martie, dar va fi introdusă o linie de autobuz.

„Pentru toată structura metalică, termenul este începutul lunii martie. Începând de vineri o să fie restricţii pentru realizarea acestei bucăţi (de pasaj – n.red.) care trece deasupra intersecţiei. Asta înseamnă că nu mai circulă tramvaiul. În loc de tramvai o să fie o linie de autobuz care suplineşte. Pe sensul către centrul oraşului, maşinile vor circula pe linia de tramvai. (…) (Pasajul va fi inaugurat – n.red.) vara anului viitor”, a promis Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Radu Mihaiu ne trimite la Waze

La rândul său, Radu Mihaiu a declarat că tramvaiele nu vor circula în intersecţie, dar că traseul va fi acoperit de autobuzul 621. El a menţionat că, alături de reprezentanţii STB, au fost găsite soluţii astfel încât intersecţia să nu fie blocată complet.

"Sensurile dinspre Colentina înspre Obor vor circula, deocamdată, în perioada următoare, pe linia de tramvai, celălalt sens fiind neafectat. Cu trecerea etapelor, se va circula invers, deci se va bloca sensul dinspre Obor înspre Colentina şi se va circula în sens invers pe liniile de tramvai.

ADVERTISING

Important este să înţelegem că putem folosi aplicaţii precum Waze pentru a avea un trafic cât mai distribuit. Breteaua dinspre Colentina către Petricani va rămâne deschisă", a spus primarul Sectorului 2.

Tramvai de la Delfinului la Pipera?

El a menţionat că se vor efectua lucrări în perioada iernii, dar nu şi pe timpul nopţii, având în vedere că şantierul produce mult zgomot. Se va lucra de luni până sâmbătă.

Edilul a adus în discuţie şi perspectiva montării liniei de tramvai pe pasaj, dar a subliniat că aceasta nu va fi instalată până nu va putea fi conectată cu restul reţelei.

ADVERTISING

"Lunea trecută a fost votat în Consiliul General un proiect care permite realizarea studiului de fezabilitate pentru tramvaiul de la Delfinului la Pipera. Atunci când va exista linie de tramvai de la Delfinului la Pipera se va putea monta şină de tramvai pe acest pasaj", a afirmat Radu Mihaiu.

Cum se va închide circulaţia

Cristian Hiver crede că restricţiile de trafic vor dura aproximativ trei luni, dar se fac eforturi pentru a accelera ritmul de lucru.

"Prima restricţie de trafic va fi instituită de vineri, unde blocăm Colentina, în afara de linia de tramvai. Deci se va circula pe trei benzi: două spre Obor, una spre Petricani; va fi până la începutul lunii ianuarie.

După asta ne mutăm pe cealaltă parte a rondului, unde folosim linie de tramvai pentru traficul care iese din Obor spre ieşire, pentru încă o lună şi jumătate. După asta, nu mai sunt restricţii de trafic. Odată ce tablierul este montat, sudat, vopsit pe punctele de sudură, nu vor mai fi restricţii. Deci cam în jur de trei luni vor dura aceste restricţii. Noi încercăm să comprimăm timpul, încercăm şi mai repede", a spus directorul Trustului de Clădiri Metropolitane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇