Papa Francisc, mesajul Urbi et Orbi: Pandemia există. Vaccinurile sunt un instrument esenţial în această luptă

Papa Francisc, mesajul Urbi et Orbi: Pandemia există. Vaccinurile sunt un instrument esenţial în această luptă

În timpul binecuvântării sale Urbi et Orbi, Papa Francisc a cerut împărţirea vaccinurilor COVID-19 cu ţările cele mai sărace şi a făcut apel la pace.

Suveranul Pontif şi-a dedicat discursul pascal celor mai vulnerabili, bolnavilor care suferă de COVID-19, migranţilor, oameni care suferă din cauza pandemiei şi victimelor războaielor din Siria, Yemen, Libia şi Africa.  

Pandemia există; criza socială şi economică este foarte gravă, în special pentru cei mai săraci; în ciuda acestui fapt - şi acest lucru este scandalos - conflictele armate nu încetează şi arsenalele militare sunt întărite.

Papa Francisc
04 April 2021 Easter - Message and “Urbi et Orbi” Blessing Pope Francis

Suveranul Pontif a cerut "să se pună capăt ciocnirii armelor în Siria iubită şi martiră, în care milioane de oameni trăiesc acum în condiţii inumane, precum şi în Yemen, unde evenimentele sunt înconjurate de tăcere asurzitoare şi scandaloasă, iar în Libia unde putem vedea în sfârşit finalul unui deceniu de dispute şi ciocniri sângeroase".  

ADVERTISING

Papa Francisc oficiază slujba de Paști (Video)

El a vorbit, de asemenea, despre cei care, în Myanmar, scena unei lovituri de stat şi a demonstraţiilor reprimate sângeros de militari, "sunt dedicaţi democraţiei prin a-şi face auzite vocile în mod paşnic”.

El a cerut comunităţii internaţionale să vină în ajutorul "poporului libanez care traversează o perioadă de dificultăţi şi incertitudini” şi a spus că speră că „israelienii şi palestinienii vor recâştiga puterea dialogului pentru a ajunge la o soluţie stabilă”, repetând sprijinul său.la o soluţie de stat independentă.  

ADVERTISING

Papa a salutat "calea pacificării întreprinsă” în Irak, unde a mers în martie - prima călătorie a argentinianului din noiembrie 2019 -, a vorbit despre faptul că a "explodat 'violenţa internă şi terorismul internaţional” în Sahel şi Nigeria şi a cerut eliberarea prizonierilor în conflictele din Ucraina şi Nagorno-Karabah.  

Speranța va înlocui lacrimile: mesajul Papei Francisc, la liturghia de Paști

În ceea ce priveşte criza pandemiei, Jorge Bergoglio, a adus un omagiu medicilor şi asistentelor din prima linie şi a reamintit că "vaccinurile sunt un instrument esenţial în această luptă”.

ADVERTISING

"În spiritul unui internaţionalism al vaccinurilor îndemn, prin urmare, întreaga comunitate internaţională la un angajament comun pentru a depăşi întârzierile în distribuţia lor şi pentru a promova partajarea acestora, în special cu cele mai sărace ţări”.

În întreaga lume, a subliniat el, "pandemia a crescut din păcate dramatic numărul săracilor şi disperarea a mii de oameni”, apelând la "autorităţile publice” să le ofere "ajutorul necesar pentru o subzistenţă suficientă".

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇