Ordin de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj pentru 1 septembrie

Ordin de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj pentru 1 septembrie

Primarul Emil Boc a declarat marţi că ordinul de începere a lucrărilor pentru metroul din Cluj-Napoca este 1 septembrie.

”Ordinul de începere a lucrărilor este 1 septembrie, conform solicitării adresate de către constructori, ei ne-au solicitat pentru a putea pregăti demararea lucrărilor, pentru că este un proiect de mare anvergură, ne-au solicitat să emitem ordinul de începere cu data de 1 septembrie”, a spus primarul, într-o conferinţă de presă.

Emil Boc a explicat că constructorul şi-a constituit garanţia conform prevederilor legale, fără de care nu puteau merge mai departe, de 15 zile, iar următorul termen este 1 septembrie, ordinul de începere, după care urmează fazele din proiect.

ADVERTISING

Emil Boc a precizat că ”şase luni este faza de proiectare şi după care urmează obţinerea autorizaţiei de construcţie, finalizarea exproprierilor”.

Contractul pentru construcția primei magistrale de metrou din Cluj s-a semnat pe 25 mai.

Este vorba despre o investiţie de peste 9 miliarde de lei, fără TVA, finanţată parţial prin PNRR (1,5 miliarde).

Vor fi construite în prima etapă (prin PNRR) 9 staţii şi un depou, pe o distanţă de 9,16 km pe traseul Sfânta Maria - Europa Unită. Lucrările la prima etapă trebuie finalizate până la sfârşitul lunii august 2026, pentru ca ulterior să se poată intra în cea de-a doua etapă (finanţată de MT din alte fonduri) care vizează lucrări la alte 10 staţii pe traseele Ţara Moţilor – Sfânta Maria (7 staţii, 8,80 km) şi Piaţa Mărăşti – Muncii (3 staţii, 3,07km).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O asociere de firme a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru realizarea magistralei de metrou din Cluj.

Este vorba de asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport SA – Arcada Company SA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇