Orașul Ivano-Frankivsk din Ucraina se pregătește de război și solicită ajutorul orădenilor

Orașul Ivano-Frankivsk din Ucraina se pregătește de război și solicită ajutorul orădenilor

Orașul ucrainean Ivano-Frankivsk (deja bombardat de două ori de ruşi) se pregătește de război și solicită ajutorul orădenilor. Primăria Oradea va trimite în Ucraina produsele solicitate, inclusiv alimente și echipamente medicale.

Ivano-Frankivsk este un oraș din nord-vestul Ucrainei, care are o populație de 227.000 de persoane şi care se află la 180 de kilometri de Sighetu Marmaţiei.

Deoarece în zonă nu au ajuns trupe rusești, numeroase persoane din estul Ucrainei au căutat adăpost în oraș. Autoritățile locale au nevoie de ajutor, pentru că se confruntă cu un val de refugiați și pentru că se pregătesc să se apere în fața unui eventual atac al rușilor.

ADVERTISING

Ajutorul a fost solicitat în cadrul unei conferințe video la care au participat reprezentanții orașului Ivano-Frankivsk și ai orașelor înfrățite din mai multe țări.

„Reprezentanții Primăriei Oradea au participat la o video conferință convocată de primăria din Ivano-Frankivsk din Ucraina cu orașele înfrățite din mai multe țări. În cadrul întâlnirii online, aceasta a reluat solicitările de ajutor, mulțumind tuturor celor care s-au mobilizat pentru ei și reconfirmând lista cu produsele de care au nevoie în continuare.

ADVERTISING

Nevoile orașului Ivano-Frankivsk, în aceste condiții grele de război, nu sunt doar cele legate de propria comunitate, având în vedere că administrația publică respectivă ajută acum și orașele bombardate din estul Ucrainei, mulți dintre locuitorii acestora refugiindu-se în Ivano-Frankivsk”, au anunțat reprezentanții Primăriei Oradea.

Orădenii au strâns și până în prezent ajutoare pentru ucraineni, acestea fiind colectate prin centrul organizat de Primărie. De asemenea, produsele adunate prin intermediul primăriilor din județul Bihor vor fi trimise la Ivano-Frankivsk.

ADVERTISING

Totodată, Primăria Oradea și conducerea Spitalului Clinic Județean au realizat o listă cu produse medicale care trebuie să fie achizionate de la furnizori pentru a fi trimise în Ucraina. În plus, spitalele din Oradea analizează ce echipamente medicale ar putea fi donate spitalelor din Ivano-Frankivsk.

Amintim că baza militară de lângă orașul Ivano Frankivsk a fost bombardată de ruși chiar din prima zi a invaziei. Iar pe 11 martie a urmat un nou atac la aeroportul din acelaşi oraş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇