O stațiune din Brașov intră în carantină

O stațiune din Brașov intră în carantină

Stațiunea Climaterică Sâmbăta de Sus și satul Sâmbăta de Sus, din județul Brașov, intră în carantină de la miezul nopții, potrivit ordinului emis luni de șeful DSU, Raed Arafat.

Carantina se instituie începând de marți, de la ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, atât în satul Sâmbăta de Sus, cât și în Stațiunea Climaterică Sâmbăta de Sus.

Se va impune limitarea la maximum a deplasării persoanelor, iar evenimentele private în spații închise sau deschise sunt interzise în următoarele 14 zile.

ADVERTISING

Oficierea slujbelor religioase este permisă doar în exterior, cu excepția slujbelor cu caracter privat, cum ar fi nunți, înmormântări sau botezuri, care sunt permise în interior, dar cu maximum 16 persoane și respectarea regulilor sanitare.

Accesul credincioșilor în lăcașurile de cult este permis, pentru rugăciune, doar dacă este posibilă asigurarea a minim 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și distanță de minimum 2 metri între persoane.

Oficierea căsătoriilor în zona carantinată este posibilă cu maximum 20 de persoane în exterior și cel mult opt persoane în interior.

ADVERTISING

Masca de protecție rămâne obligatorie pentru toate persoanele, astfel încât să acopere gura și nasul, pentru toate persoanele care au peste 5 ani.

Cei care ies din locuință vor folosi declarație pe propria răspundere pentru a spune exact motivul. Este permisă deplasarea cu declarație de la angajator, legitimație de serviciu.

ADVERTISING

În perioada carantinei zonale se permite tranzitarea localității de către persoanele care nu au domiciliul aici, însă este interzisă oprirea.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇