O gravidă a fost operată de hernie la Târgu Jiu, pentru că medicii nu și-au dat seama că, de fapt, năștea. Explicații din spital: Este grasă și a mințit!

O gravidă a fost operată de hernie la Târgu Jiu, pentru că medicii nu și-au dat seama că, de fapt, năștea. Explicații din spital: Este grasă și a mințit!

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a declanşat o anchetă după ce o femeie care, de fapt, era însărcinată în luna a noua a fost diagnosticată cu eventraţie, fiind supusă unei intervenţii chirurgicale.

Femeia de 35 de ani, care nu ştia că este însărcinată şi s-a prezentat la spital acuzând dureri abdominale, a născut o fetiţă, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Mihaela Ţicleanu.

„În prezent încercăm să aflăm toate detaliile şi, pentru a afla toate detaliile, medicul chirurg şi ceilalţi medici prezenţi în sala de operaţie au fost chemaţi în această dimineaţă de către conducerea unităţii sanitare pentru a-şi exprima punctele de vedere.

ADVERTISING

Menţionez faptul că pacienta în vârstă de 35 de ani se află la Terapie Intensivă pentru recuperarea post-operatorie, iar nou-născutul, este vorba de o fetiţă care s-a născut la greutatea de 3,2 kilograme, este internat la neonatologie. Atât starea de sănătate a mamei, cât şi starea de sănătate a nou-născutei este stabilă şi ambele sunt bine”, a precizat Ţicleanu.

Conducerea spitalului adună date pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„Încă încercăm să aflăm care a fost situaţia. Pot să vă spun că se pare că există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie”, a declarat Mihaela Ţicleanu.

ADVERTISING

Cunoscută și sub numele de hernie incizională, eventrația reprezintă ieșirea sub piele a organelor din cavitatea abdominala, o problemă care apare, de cele mai multe ori, în urma unui traumatism sau a unei intervenții chirurgicale.

Potrivit Gorj Express, însă, povestea ar fi alta. Colegii medicului care a operat-o pe femeia de 35 de ani spun că doctorul ar fi procedat corect și că ar fi fost mințit de pacientă.

„Este mai complicat. Pacienta a mințit ca are ciclu și a luat anticoncepționale. Este grasă și avea o eventrație strangulată care a mărit abdomenul. Și ea și copilul sunt bine. A scăpat fără rezecție intestinală și fără anus pe burtă. Este regretabil când pacientul te minte. A fost operată anterior și era ruptă operația. A venit pentru că o durea, fiind strangulată. Pacienta l-a indus în eroare pe doctor. Știa că e gravidă”, a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre medicii din SJU Târgu Jiu.

ADVERTISING

Întrebat într-o conferință de presă pe acest subiect, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a precizat că aşteaptă informaţii suplimentare pentru a răspunde „documentat”.

„E o chestiune legată de procedura şi de responsabilitatea medicală, aştept şi eu informaţii mai multe, nu am, în momentul de faţă, informaţii că ar fi fost vreo problemă în sensul de punere în pericol a vieţii pacientei, dar faptul că a existat o anumită confuzie, trebuie să vedem exact care este cauza. Nu pot da relaţii despre fiecare procedură medicală pe care o aplică medicii din România, sau nu o aplică, cum a fost situaţia de la Botoşani”, a afirmat ministrul Sănătăţii miercuri. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇