Noi restricții COVID de azi în București. Cum arată adeverința de la angajator și declarația pe proprie răspundere pentru deplasarea pe timpul nopții (Document)

Noi restricții COVID de azi în București. Cum arată adeverința de la angajator și declarația pe proprie răspundere pentru deplasarea pe timpul nopții (Document)

Sâmbătă seara au fost adoptate și anunțate noile restricții COVID pe care bucureștenii trebuie să le respecte din primele minute ale zilei de 3 octombrie.

Printre ele este și impunerea carantinei de noapte. Astfel, între orele 20:00 și 05:00, în fiecare zi, pot părăsi locuința doar cei vaccinați, cei trecuți prin boală în ultimele 6 luni, sau cei care au ”motive întemeiate”.

Așadar, cei care ies pe stradă în acest interval trebuie să aibă la el fie certificatul verde COVID, fie o declarație pe proprie răspundere unde să fie precizat motivul deplasării, fie legitimația de serviciu sau o adeverință de la angajator.

ADVERTISING

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, sâmbătă seara, și modelul pentru documentele care permit deplasarea în intervalul de carantină.

Iată măsurile care se aplică din 3 octombrie în Capitală:

  • Carantina de noapte între 20:00 și 05:00. Pot părăsi domiciliul doar cei vaccinați, trecuți prin boală sau care prezintă declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator/legitimație de serviciu.
  • Magazinele se închid la ora 22:00.
  • Masca de protecție e obligatorie în spațiile publice deschise aglomerate
  • Cinematografele, sălile de spactacole și concerte rămân deschise cu 50% din capacitate doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.
  • La nunți, botezuri și petreceri private pot participa cel mult 200 de persoane, doar vaccinate sau trecute prin boală.
  • La proteste pot participa cel mult 100 de persoane.
  • Sălile de fitness sau sport rămân deschise la 50% din capacitate, doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.
ADVERTISING

Citește mai multe despre restricțiile COVID impuse în Capitală și în țară:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇