Noi reguli pentru copiii agresori, adoptate în Parlament: Vor fi obligați să meargă cu părinții la consiliere psihologică

Noi reguli pentru copiii agresori, adoptate în Parlament: Vor fi obligați să meargă cu părinții la consiliere psihologică

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege potrivit căruia copilul agresor şi părinţii săi vor fi obligaţi să participe la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de serviciile de specialitate publice sau private.

Camera Deputaţilor este for decizional, aşa că legea merge la promulgare.

S-au înregistrat 228 voturi pentru şi 36 abţineri.

Proiectul modifică şi completează în acest sens articolul 84 din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi art. 121 din Legea 286/2009 privind Codul Penal.

ADVERTISING

Iniţiativa vizează instituirea obligaţiei copilului agresor şi a familiei sale de a participa la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de serviciile de specialitate publice sau private, iar în lipsa acordului părinţilor, măsura să poată fi dispusă de instanţele judecătoreşti competente, în sarcina minorului agresor.

Totodată, copilul va participa la programele speciale de consiliere psihologică, cu acordul părinţilor sau al altui reprezentant legal, dacă instanţa judecătorească nu dispune altfel.

ADVERTISING

Proiectul prevede şi modificarea art. 121 din Codul Penal în acest sens. "Pe durata executării măsurilor educative neprivative de libertate, instanţa să poată impune minorului să participe, singur sau, după caz, împreună cu părinţii sau cu un alt reprezentant legal, la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private", stipulează textul adoptat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇