Un primar din Teleorman, reținut după ce ar fi agresat sexual o fată de 17 ani

Un primar din Teleorman, reținut după ce ar fi agresat sexual o fată de 17 ani

Un bărbat de 63 de ani din judeţul Teleorman a fost reţinut, luni, de poliţiştii din Bucureşti, după ce ar fi agresat sexual o fată de 17 ani, de la un centru de plasament din Sectorul 6.

Suspectul este primarul comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, iar PNL Teleorman va propune excluderea sa din partid.

270287209_3071133619822701_4602746186915286199_n
Foto: Facebook/Mihail Cojocaru

Poliţiştii de la Secţia 21, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în executare, luni, două mandate de percheziţie la o adresă de domiciliu şi la sediul unei instituţii, din judeţul Teleorman, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru agresiune sexuală.

ADVERTISING

Poliţiştii fuseseră sesizaţi că, în 21 august, o fată de 17 ani, dintr-un centru de plasament din Sectorul 6, ar fi fost agresată sexual. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că suspectul este un bărbat de 63 de ani, din judeţul Teleorman.

”În urma percheziţiilor efectuate, la data de 18 septembrie 2023, au fost identificate şi ridicate mai multe dispozitive electronice. De asemenea, bănuitul a fost depistat şi condus la audieri. Ulterior, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, anunţă Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

Reacţia PNL

”Organizaţia judeţeană PNL Teleorman va convoca în regim de urgenţă Biroul Politic Judeţean în vederea excluderii din partid a primarului comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, reţinut pentru agresiune sexuală. Este decizia politică a PNL care, ca întotdeauna, este garantul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, aşa cum prevede Constituţia României”, a transmis, luni seară, PNL Teleorman, într-un comunicat de presă. 

Liberalii au precizat că au ”toleranţă zero pentru astfel de situaţii, precum cea în care se află primarul din judeţul Teleorman”.

ADVERTISING

”Ne delimităm categoric de astfel de comportamente şi condamnăm cu fermitate orice formă de abuz fizic sau psihic, în condiţiile în care cercetările din ancheta în curs de desfăşurare vor dovedi că acuzaţiile sunt reale”, a mai transmis PNL. 

Tot azi o fată de 17 ani acuză viol, după Școala de vară AUR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇