Nicuşor Dan spune că taxa auto nu este o soluţie pentru Bucureşti. Are un alt plan

Nicuşor Dan spune că taxa auto nu este o soluţie pentru Bucureşti. Are un alt plan

Introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie 2023 nu este o soluţie pentru Bucureşti, consideră primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

El a spus însă că vor fi extinse reţelele de parcări pentru care se va percepe taxă. În prezent, o oră de parcare în zona centrală sau a marilor bulevarde costă 5 lei.

”Taxa auto este o propunere, a fost o propunere a administraţiei anterioare. Acum este o propunere formată de nişte consilieri generali, foarte bine, am tot respectul pentru orice fel de propunere de dezbatere. În opinia mea, nu este soluţia pentru Bucureşti.

ADVERTISING

Soluţia pentru Bucureşti, în opinia mea şi există un acord politic pe asta, este o taxare a parcării proporţională cu importanţa locului public pe care se se parchează şi strategia noastră merge în direcţia asta.

Adică nu e normal să ai o parcare subterană sau cum avem la Străuleşti o parcare care e goală şi după aceea pe toate străduţele pe care vii către centru să ai o parcare gratuită. Atunci evident că nimeni nu o să-şi lase maşina la marginea oraşului”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul nu a dorit să dezvăluie taxa pe care o are în vedere pentru parcarea proporţională în funcţie de importanţa locului.

ADVERTISING

”Asta se întâmplă peste tot, în oraşele occidentale. M-am gândit la o sumă, dar nu o să o public înainte să am un acord cu Consiliul General, pentru că e decizia Consiliul General”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul a explicat că decizia va fi luată în curând, numărul locurilor de parcare fiind suplimentat constant.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇