Taxa pentru locul de parcare crește și în Sectorul 6 până la 600 de lei, dar se poate plăti în tranşe

Taxa pentru locul de parcare crește și în Sectorul 6 până la 600 de lei, dar se poate plăti în tranşe

Primăria Sectorului 6 anunţă că taxa anuală pentru locul de parcare de reşedinţă se modifică şi în Sectorul 6, potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 105/2021.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, cei care au domiciliul în Zona A vor plăti 600 de lei/an, în loc de 84 de lei/an, cât este taxa în prezent.

În Zona B tariful va fi de 500 de lei/an, în loc de 66 lei/an.

În Zona C preţul va creşte de la 55 de lei/an la 400 de lei/an, iar în Zona D de la 37 de lei/an la 300 de lei/an.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, plata taxei pentru locul de parcare se poate face în două tranşe egale, până la data de 31 martie 2022, respectiv, 30 septembrie 2022, prin mai multe mijloace electronice:

ADVERTISING
  • aplicaţia Taxe Locale 6 disponibilă în Google Play (pentru persoane fizice);
  • aplicaţia eSector6 disponibilă în Google Play/App Store (pentru persoane fizice);
  • platforma www.ghiseul.ro (pentru persoane fizice);
  • prin intermediul celor peste 5.000 de staţii de plată SelfPay, prezente la nivel naţional în cele mai importante reţele de retail şi în magazinele de proximitate (pentru persoane fizice);
  • serviciile de Internet Banking;
  • reţeaua de distribuţie carburant OMV-PETROM – platforma Westaco (pentru persoane fizice).

Întrucât parte dintre cititorii Spotmedia.ro au întrebat cum anume se poate plăti fracţionat taxa de parcare, l-am întrebat pe directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Sectorului 6, Mihai Văideanu, care este calendarul de achitare.

ADVERTISING

„Aceste termene de plată sunt stabilite – la fel ca și cuantumul taxei de parcare – de către Consiliul General al Municipiului București.

Nu este o noutate. Doar că, probabil, în anii precedenți, când cuantumul taxelor era mai mic, mai mulți bucureșteni plăteau toată taxa într-o singură tranșă. Dar și în anii trecuți se putea fracționa.

Inițial, instrumentul de plată (ghiseul.ro, terminalul selfpay etc – n.red.) afișează suma integrală. Dar acea sumă este editabilă.

În practică, un contribuabil poate plăti și zilnic câte o sumă, atât vreme cât până la 31 martie este achitată jumătate din taxa, iar până la 30 septembrie se achită și restul de plată.

ADVERTISING

În tot acest timp – atâta vreme cât a achitat suma necesară până la fiecare din termene – cetățeanul își va păstra și folosi legal locul de parcare”, a precizat Mihai Văideanu pentru Spotmedia.ro.

Administraţia Comercială Sector 6, prin Serviciul Parcări, are în administrare, în prezent, 43.549 de locuri în parcările de reşedinţă.

Primăria Sectorului 6 anunţă şi planurile pentru creşterea numărului de locuri de parcare.

Astfel, PS6 şi-a propus să crească numărul spaţiilor de parcare şi are în plan mai multe soluţii. Unele dintre ele au fost deja puse în practică.

Mai exact, este vorba despre:

  • Dezvoltarea proiectelor-pilot de reglementare a sensurilor unice pe aleile secundare, fluidizarea traficului şi crearea de noi locuri de parcare în subsidiar;
  • Continuarea amenajărilor de noi spaţii de parcare şi maximizarea spaţiului de parcare, spre exemplu: 140 de noi locuri de parcare de reşedinţă în zona străzii Ghirlandei, prin amenajare şi extindere;
  • Amenajarea de platforme suspendate de parcare. Este în fază de proiect o parcare supraetajată în zona Lujerului, ce are ca scop preluarea întregului surplus de autoturisme într-o zonă cu o densitate mare a imobilelor, atât din perioada anterioară anului 1989, cât şi blocuri nou-construite;
  • Amplasarea de parcări tip smartparking în mai multe zone din sector;
  • Stabilirea unei strategii de parcare la nivel de sector, în completarea celei a PMB.

Află mai multe citind articolul Parcarea de reședință se scumpește de 7 ori în Bucureşti. Cum afli câți bani ai de dat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇