Nicușor Dan sare de la 2 la 7 milioane de lei, factura pentru beculețele de Crăciun din București

Nicușor Dan sare de la 2 la 7 milioane de lei, factura pentru beculețele de Crăciun din București

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că anul acesta (ultimul înainte de alegerile locale) este primul din mandatul său în care PMB îşi permite să monteze şi alte ornamente decât cele pe care le avea achiziţionate deja.

Dacă în anii trecuţi, Primăria Capitalei cheltuia 2 milioane de lei pentru iluminatul ornamental, anul acesta a plătit 7 milioane, sumă care este oricum la jumătate din cel mai mare preţ plătit de administraţiile anterioare pentru decoraţiunile de sărbători.

”Noi am fost într-o situaţie financiară aşa de dificilă că am tăiat multe lucruri pe care nu am fi vrut să le tăiem. Am tăiat paza din parcuri, am tăiat toaletele din parcuri, deci faţă de lucrurile astea care au afectat bucureştenii, evident că luminile de Crăciun nu au fost, cum să zic... cea mai mare agresiune asupra vieţii bucureştenilor.

ADVERTISING

Dar am fost nevoiţi să facem şi am redresat financiar şi acum putem să avem un echilibru. În iernile de până acum, pe bulevardele pe care le gestionăm, am folosit doar luminiţele pe care le aveam deja cumpărate şi am plătit numai montajul şi curentul, ne costa cam 2 milioane de lei.

Şi anul ăsta ne-am permis să mai cumpărăm şi să mai închiriem şi bineînţeles că şi costurile de montaj au fost mai mari, deci de la 2 milioane am sărit la 7 milioane de lei.

Ca să aveţi o referinţă, cea mai mare sumă pe care a cheltuit-o Primăria Capitalei în mandatele anterioare a fost undeva la 16-17 milioane de lei pe an, deci suntem undeva la mijloc”, a declarat Nicuşor Dan, joi seară, la TVR Info.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a vorbit şi despre târgul de Crăciun organizat la Piaţa Constituţiei, arătând că a fost acolo, i-a plăcut, este ”cu bun gust”. Edilul a explicat, în acest context, că Primăria Capitalei nu plăteşte ”mari cântăreţi decât dacă vin sponsorii cu ei”. 

Nicuşor Dan a spus că ”sunt foarte mulţi străini” care vin în Capitală în această perioadă, că a constatat că aceştia ”se simt bine” în Bucureşti.

Primarul se aşteaptă la un milion de vizitatori la târgul organizat de PMB în Piaţa Constituţiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇