Nicușor Dan prezintă graficul termoficării: Nu dă nici căldură și nici apă caldă, dar ne ajută să înțelegem sursa problemelor (Foto)

Nicușor Dan prezintă graficul termoficării: Nu dă nici căldură și nici apă caldă, dar ne ajută să înțelegem sursa problemelor (Foto)

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a prezentat luni, pe Facebook, datele investițiilor în sistemul de termoficare al Bucureștiului din ultimii ani.

Edilul recunoaște că, la propriu, nu-i încălzește cu nimic pe bucureșteni graficul creat de el, dar speră ca ei să înțeleagă că problemele sunt sistemice și rezolvarea lor durează.

”Graficul de mai jos nu dă nici căldură și nici apă caldă acelor bucureșteni care sunt încă, din păcate, afectați de sincopele sistemului de termoficare. Ne ajută însă pe toți să înțelegem care e sursa problemelor. Foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare (producție și transport) – și care prin buget ar fi trebuit să ajungă în sistemul de termoficare! – s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii și nu acolo unde era nevoie de ei.

ADVERTISING

2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligațiile de plată la termie. Azi sunt deci datorii ZERO pentru subvenția la termoficare, față de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului. Facem toate eforturile pentru normalitate și vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorități a PMB”, a scris pe Facebook Nicușor Dan, atașând imaginea de mai jos, în care prezintă nivelul investițiilor din 2012 până în prezent.

271669695_473050787504674_4692920725598535299_n

La postare i-a comentat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, ce adaugă că, deși pe hârtie mereu erau trecuți bani în buget, alocările nu erau făcute real.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Corect. Mai este de adăugat că degeaba se alocau sume pentru termnie și degeaba se alocau anual bani și pentru investiții în termie dacă nu au creat capacitatea de a face acele investiții. Erau mereu puși bani de ochii lumii, dar nu existau proiectele (studiile de fazabilitate, proiectarea tehnică, contractarea lucrărilor etc.) și apoi banii rămâneau necheltuiți și realocați la diferitele rectificări bugetare pe alte chestiuni, în mare pentru prostii”, a scris Ciucu.

El revine cu un exemplu din timpul fostei administrații, a Gabrielei Firea, aceasta alocând, în anul centenar, inclusiv un turneu al Teatrului Excelsior cu concerte în toată țara, ce i-a costat pe bucureșteni peste jumătate de milion de lei, după cum dezvăluiau la acea vreme jurnaliștii de la Recorder.

ADVERTISING

Ciucu spune că situația e ca în fabula ”Greierele și furnica”, doar că suferă toată lumea.

”Mai ții minte, Nicușor Dan? Mai țin minte bucureștenii? Suntem ca în fabula cu greierele și furnica... Acum am picat cu toții de greieri”, a mai scris edilul Sectorului 6.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇