Nicușor Dan: Avem 7.000 de taxiuri și 28.000 de mașini care fac transport alternativ, în București. E concurență neloială!

Nicușor Dan: Avem 7.000 de taxiuri și 28.000 de mașini care fac transport alternativ, în București. E concurență neloială!

Nicușor Dan susține că vrea să-i controleze mai ușor pe taximetriștii din București. Dar – de vreme ce le încasează taxe – vrea să îi și protejeze de transportul alternativ din oraș, pe care, la acest moment, în consideră „concurență neloaială”.

Primarul general al Capitalei a anunțat, într-o conferință de presă, că PMB scoate 2.700 de autorizații (licențe – n.red.) taxi.

„Vor fi atribuite în urma unei hotărâri de Consiliu General. La acest moment avem o hotărâre de Consiliu în vigoare, cu niște criterii (de atribuire a licențelor – n.red.).

ADVERTISING

Și noi am pus săptămâna asta în dezbatere publică modificarea hotărârii cu criterii. E legal și normal să punem în dezbatare publică. Dezbaterea va avea loc până pe 10 ianuarie. Apoi vom avea CGMB cu modificare de regulament și criteriile noi.

Apoi vom aștepta încă 60 de zile până la atribuirea licențelor. E o invitație către taxitemetriși: cei care vor propria licență, trebuie ca până în 10 matie să devină PFA și apoi să obțină de la PMB autorizația de transport. Iar cu aceasta să poată intra în criteriile de selecție, în competiție pentru autorizație taxi.

ADVERTISING

Până acum autoritatea publică nu și-a exercitat nicidată dreptul de control. Și o să facem asta. Anunț taximetriștii! Nu e posibil să avem taximetriști care să facă preț, să condiționeze deplasarea de un preț care nu e fundamentat pe tarif (practic, taximetriștii cer o sumă fixă, mai mare decât ar calcula aparatul de taxat, pentru a accepta o anumită cursă – n.red.).

Pe de altă parte, municipalitatea, deși le percepe taxe, municipalitatea nu a apărat interesele acestei comunități. Și există – și o să mai vorbim despre asta - o concurență neloială pe care transportul alternativ o face activității de taxi.

ADVERTISING

În acest moment, pe străzile din București sunt cam 7.000 de taximetriști și cam 28.000 de mașini care practică transportul alternativ. Deci a ajuns activitatea care este taxată de municipalitate să fie alternativa la transportul alternativ”, a precizat Nicușor Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇