Nicuşor Dan anunţă cât se scumpeşte încălzirea în Bucureşti

Nicuşor Dan anunţă cât se scumpeşte încălzirea în Bucureşti

De luna viitoare, prețul gigacaloriei în București va crește cu 20%, ceea ce înseamnă că la un apartament cu două camere factura la căldură va și chiar și cu 100 de lei în plus.

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, spune însă că primăria va subvenționa în continuare gigacaloria, dar nu spune și cu cât.

Totodată, primarul dă asigurări că va fi puțin mai bine ca iarna precedentă în ceea ce privește furnizarea apei calde și a căldurii, pentru că s-au făcut reparații.

”Peste o săptămână o să avem prețul stabilit de ANRE pentru producție și pentru transport. În momentul de față raportul este cam - fără TVA - 206 producția, 220 transportul, cam jumătate-jumătate. Iar în ceea ce privește prețul, cu tot cu TVA - 164 plătit de bucureșteni și 330 plătiți de primărie.

ADVERTISING

Primăria va subvenționa în continuare gigacaloria, al doilea mesaj - o să fie puțin mai bine ca iarna precedentă pentru că s-au făcut reparații, și al treilea mesaj - să aibă răbdare pe termen lung, o să rezolvăm problema asta”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Digi24.

Recent, Nicușor Dan aprecia că prețul gigacaloriei va urca, în această iarnă, la circa 600 de lei (de la aproximativ 490 de lei, în prezent). Consiliul General va decide, însă, cât din această sumă vor plăti bucureștenii din buzunar și cât va achita Primarul Capitalei, sub formă de subvenție.

ADVERTISING

La acest moment, potrivit celor mai recente date publicate de directorul Termoenergetica SA, Claudiu Crețu, din costul de 490 de lei al gigacaloriei, bucureștenii plătesc 163 de lei.

Restul – adică peste 60% din preț – e subvenție de la Primăria Municipiului București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇