Nicuşor Dan anunță că va cumpăra 22 de troleibuze noi prin PNRR. Dominic Fritz le ia timișorenilor 25

Nicuşor Dan anunță că va cumpăra 22 de troleibuze noi prin PNRR. Dominic Fritz le ia timișorenilor 25

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a depus, luni dimineaţă, cererea de finanţare pentru achiziţia prin PNRR a 22 de troleibuze noi.

Suma solicitată de către PMB este de 11,2 milioane euro, fără TVA, bani care vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea unor troleibuze moderne, cu autonomie extinsă.

„În numele municipalităţii, am depus azi dimineaţă cererea de finanţare pentru achiziţia prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcţiona şi cu baterii pentru un număr de kilometri)”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

ADVERTISING

Edilul general a adăugat că „e un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani şi jumătate şi care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert”.

„Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună şi confort sporit în Bucureşti”, a completat Nicuşor Dan.

Dominic Fritz cumpără 25 de troleibuze

La rândul său, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, anunţă că primăria intenţionează să cumpere 25 de troleibuze, echipate cu baterii, cu bani din Planul National de Redresare şi Rezilienţă. Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de euro.

ADVERTISING

Dominic Fritz a anunţat, luni, că a depus proiectul de finantare la Ministerul Investitiilor si Fondurilor Europene.

”Cumpărăm 25 de troleibuze moderne cu fonduri PNRR. În această dimineaţă am depus proiectul în valoare de 12,5 milioane de euro cu care vom achiziţiona 25 de troleibuze, echipate cu baterii. Ultimele troleibuze noi au ajuns în Timişoara acum 14 ani.

Flota de transport public are nevoie urgentă de modernizare. Pentru acest proiect am încheiat un parteneriat cu Dumbrăviţa şi Ghiroda pentru liniile M11 şi M14, pentru a încuraja transportul public ca mijloc principal de deplasare între Timişoara şi comunele periurbane. O parte a troleibuzelor vor circula pe cele două rute metropolitane, celelalte vor fi repartizate pe traseele din oraş”, a scris Fritz, tot pe Facebook.

ADVERTISING

Edilul mai precizează că Primăria Timişoara investeşte 540 milioane de lei în mobilitate şi transport public.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇