Negoiță vrea încă o terasă pe trotuarele deja sufocate ale Bulevardului Decebal. Va ocupa un spațiu folosit de copii

Negoiță vrea încă o terasă pe trotuarele deja sufocate ale Bulevardului Decebal. Va ocupa un spațiu folosit de copii

Pe lângă toate terasele care ocupă spațiul pietonal de pe trotuar, pe Bulevardul Decebal, mai apare una. De această dată, într-un loc în care se organizau activități pentru copii.

Spotmedia.ro v-a semnalat deja aici că unul dintre trotuarele Bulevardului Decebal – reabilitat cu bani publici – este sufocat de terase pe care Primăria Sectorului 3 nu le desființează.

Instituția condusă de Robert Negoiță le-a eliberat, inițial, acte pentru amplasare temporară. Ulterior – după mai multe sesizări ale locatarilor din zonă - Primăria Sectorului 3 a constatat că parte dintre patronii de terase își extinseseră amenajările mai mult decât le permiteau actele.

ADVERTISING

Și în cele din urmă – în noiembrie 2021 – Robert Negoiță a semnat mai multe dispoziții de demolare. Dar acestea au fost contestate în instanță, așa că terasele nu s-au demolat.

Pentru unele dintre ele – cum ar fi Duman și Arogant Lounge (situată mai departe, la Piața Alba Iulia – n.red.) - primăria condusă de Robert Negoiță a emis avize de urbanism valabile pentru tot anul 2023. Asta, deși niciuna dintre aceste terasele nu respectă regulamentul de amplasare a teraselor din Sectorul 3.

Peste toate – potrivit publicației Buletin de București – Primăria Sectorului 3 a mai dat recentă undă verde unei terase.

ADVERTISING

Deja s-a amplasat scheletul metalic pentru viitoarea construcție, care va ocupa un spațiu în fața Muzeului Copiilor, administrat de Primăria Municipiului București.  

Locatarii din zonă au precizat pentru jurnaliștii Buletin de București că până acum, în spațiul viitoarei terase, se adunau copiii veniți să viziteze Muzeul Copiilor, înainte să intre la expoziție și după ce ieșeau.

În plus, iarna se amplasa acolo un patinoar provizoriu cu brad de Crăciun.

Aceiași locatari se tem că în zonă se vor defrișa copaci pentru a face loc noii terase.

ADVERTISING

Mai multe aflați din articolul publicat de Buletin de București.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇