Negoiță, foc și pară, după ce Nicușor Dan a încercat să-i oprească un șantier pe care nu l-a autorizat: „Să se ducă la frizer, să se gândească la București!”

Negoiță, foc și pară, după ce Nicușor Dan a încercat să-i oprească un șantier pe care nu l-a autorizat: „Să se ducă la frizer, să se gândească la București!”

Poliția Locală a Municipiului București a încercat, fără succes, luni dimineață, să oprească lucrările primăriei conduse de Robert Negoiță care se desfășoară fără autorizație de la PMB.  

Încă de la primele ore ale dimineții de luni, Negoiță a făcut o transmisiune live pe Facebook, în care a anunțat că polițiștii locali din subordinea lui Nicușor Dan abuzează și încearcă să-l împiedice să fluidizeze traficul.

Publicată de Robert Negoita pe Duminică, 17 martie 2024

Primăria Sectorului 3 vrea să încă o bandă pe sens, pe Calea Dudești

Primăria Sectorului 3 își dorește să adauge câte o bandă pe sens Căii Dudești. Și s-a apucat de treabă, încă din ianuarie 2024.

ADVERTISING

Antreprenor general este societatea Algorithm Construcții S3 SRL, deținută de Consiliul Local al Sectorului 3.

Ca să lărgească șoseaua, Primăria Sectorului 3 trebuie, printre altele, să mute toată infrastructura de pe stradă. Spre exemplu, stâlpii de iluminat stradal.

Problema Primăriei Sectorului 3 este că acest segment drum pe care vrea să-l lărgească nu e în administrarea sa, ci e în grija Administrației Străzilor București, din cadrul Primăriei Municipiului București (PMB).

Iar Administrația Străzilor București nu a autorizat supralărgirea Căii Dudești.

Ce spune primăria lui Nicușor Dan:

La solicitarea Spotmedia.ro, PMB a oferit detalii și cu privire la istoricul situației.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În urma controlului efectuat pe 09.03.2024, în Calea Dudești Nr. 191, Sector 3 s-a constatat că au fost continuate lucrările edilitare oprite prin PVCSC Nr. 8210/202 (comunicat în data de 01.03.2024 antreprenorului general).

În momentul în care noile lucrări au fost oprite de lucrători din cadrul DGPLCMB, se executase (pe Calea Dudești – n.red.) un șanț lat de circa 50 cm, adânc de circa 80 cm, de la intersecția cu str. Caloian Județul până la circa 4 m de trecerea de pietoni de peste șos. Mihai Bravu.

Tubulatura pentru cablurile electrice era introdusă pe lungime de cca 35 m, de la str. Caloian Județul.

ADVERTISING

Lucrările au fost executate de firma Olimar Com SRL, firmă subcontractantă a Luxten-ului”, a transmis PMB.

La acel moment, polițiștii locali intenționau să întocmească plângere la Parchet pentru continuarea lucrărilor după oprirea acestora.  

După câteva zile de pauză, iar se sapă!

În dimineața zilei de luni, 18 martie, lucrările s-au reluat. Iar polițiștii locali au venit din nou pe șantier.

„Azi, 18.03.2024, s-a constatat că S.C. Algorithm Construcții S3 SRL a început să continue lucrările la rețeaua de curent pentru stâlpii noi de pe calea Dudești la Nr. 191, sector 3, lucrări oprite prin PVCSC nr. 8210/07.02.2024.

Muncitorii au continuat lucrările chiar și după ce polițiștii locali din cadrul DGPLCMB i au informat că fapta constituie infracțiune conf. Art. 24 lit. b din Legea 50/1991.

Fapta a fost constatată de reprezentanți ai Secției 12, aceștia solicitând depunerea unei plângeri la sediul lor”, a transmis PMB, la solicitarea Spotmedia.ro.

Negoiță: Nu ne oprește nimeni! Acest Nicușor Dan, la frizer!

L-am întrebat pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, dacă va opri lucrările de supralărgire.

„Nu poate nimeni să oprească lucrările noastre! Nu au cum!

Faptul că nu recunoaște acest Nicușor Dan autorizația noastră de construire ... e problema dumnealui! Îi pare rău că nu poate face el aceste lucrări necesare pentru București și ne blochează și pe noi.

Mai bine s-ar duce la frizer și s-ar gândi un pic la problemele Bucureștiului. L-am auzit spunând că pasajele nu fluidizează traficul ... cum e posibil așa ceva?

Eu vă spun că lucrările vor continua! Acolo este una dintre cele mai aglomerate artere rutiere din București și noi lărgim cu încă o bandă pe sens.

Că vine traficul din Camil Ressu, de la 6 benzi pe sens și se îngustează strada la 2 benzi pe sens acum (pe Calea Dudești – n.red.). Noi venim cu încă o bandă în plus, ca să ajutăm”, a precizat Robert Negoiță pentru Spotmedia.ro.

Aceasta nu este prima dată când Primăria Municipiului București (PMB) și Primăria Sectorului 3 intră în conflict. Reamintim că în mai 2023 Nicușor Dan a ținut o conferință de presă la Piața Unirii, de unde PMB a scos dale și palmieri plantați de oamenii lui Robert Negoiță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇