"Ne cad copacii în cap!" Un primar de sector îl acuză pe Nicuşor Dan de exces

"Ne cad copacii în cap!" Un primar de sector îl acuză pe Nicuşor Dan de exces

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, atrage atenţia asupra problemei copacilor care cad în timpul furtunilor şi acuză Primăria Capitalei de exces, pentru că refuză să avizeze toaletarea sau defrişarea.

”Ieri (duminică – n.red.) a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din Bucureşti nu sunt îngrijiţi corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscaţi nu au fost defrişaţi). E valabil în tot oraşul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări”, scrie pe Facebook Radu Mihaiu.  

ADVERTISING

Edilul mai zice că a obosit să ascundă sub preş problema reală.  

”Am trimis către PMB 1.328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri.

Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare.

Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranţă pentru locuitorii din Bucureşti”, a subliniat primarul.  

ADVERTISING

Mihaiu mai spune că i-a cerut ”în nenumărate rânduri” primarului Nicuşor Dan să proceseze aceste cereri şi să găsească o soluţie. 

”Deocamdată primim doar promisiuni. E o situaţie urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece, riscul unor prăbuşiri de copaci creşte considerabil”, a mai transmis primarul.  

Amintim că, duminică, ISU a intervenit în zeci de cazuri, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi în Bucureşti. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇