Copaci căzuți după furtuna puternică din București. Și în țară ploile au făcut pagube (Video)

Copaci căzuți după furtuna puternică din București. Și în țară ploile au făcut pagube (Video)

Meteorologii au emis marți seara avertizări cod portocaliu de furtuni și vijelii pentru București și mai multe localități din județul Ilfov, dar și aproape tot restul țării a fost vizat de atenționări de vreme rea.

Mai mult, ploile vor continua și pe parcursul nopții, fiind așteptate noi incidente. De exemplu, zeci de localități din județele Prahova și Buzău sunt până la miezul nopții sub cod roşu de furtună.

Dar să privim spre localitățile unde, cel puțin pentru moment, furtuna a trecut.

În Capitală, în mai multe zone a început să plouă după ora 20:00, iar vântul s-a intensificat după ora 21:00, cerul fiind luminat de fulgere. Codul portocaliu pentru București este valabil până la ora 22:30, meteorologii avertizând că vor fi acumulări de peste 25l/mp și grindină.

ADVERTISING

La ora 21:30, autoritățile au transmis și un mesaj Ro-Alert cu aceste informații, cerându-le oamenilor să se adăpostească și să evite deplasările. În nordul Capitalei furtuna a lovit în forță, după cum se poate observa în imaginile primite de la un cititor Spot.

În urma furtunii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), a anunțat că pe strada Piscului şi strada Mladinovici din Sectorul 4 copacii au căzut peste două autoturisme, iar pe strada Ostrov, din același sector, un arbore a fost doborât pe gardul unei biserici.

De asemenea, pe străzile Zborului şi Radului din Sectorul 3 au căzut doi arbori pe carosabil.

ADVERTISING

O altă avertizare cod portocaliu a fost emisă până la ora 23:00 pentru localitățile Buftea, Jilava, Otopeni, Măgurele, Vidra, Periș, Gruiu, Bragadiru, Balotești, Domnești, Moara Vlăsiei, Snagov, 1 Decembrie din județul Ilfov.

Și în Brașov a fost furtună, iar un copac a căzut marți seara pe poarta și pe clădirea punctului de acces în Spitalul Mârzescu. Potrivit pompierilor, nu au fost înregistrate victime.

În Târgoviște, trei mașini şi un microbuz cu persoane au rămas blocate în Pasajul Romului din municipiul Târgovişte după ce zona a fost inundată în urma unei ploi torenţiale. Autovehiculele au fost scoase de către echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISING

Şoferul microbuzului a suferit un atac de panică şi a fost asistat medical de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa.

Tot în Târgovişte, pe strada Matei Basarab, pompierii au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe trotuar și au fost inundaţii pe străzile Milionara, Magrini şi Oltului.

Zone inundate au fost şi în localităţile Româneşti, Mogoşani, Mătăsaru și Valea Voievozilor. În localitatea Jugureni un copac a fost doborât de vânt, iar la Gura Şuţii rafalele au smuls bucăţi dintr-un acoperiş. În satele Braniştea şi Cojocaru din comuna Mogoşani mai mulţi stâlpi au căzut la pământ.

În Alba, circulația este blocată pe DN67C Sugag – Obârşia Lotrului, din cauza aluviunilor ajunse pe carosabil de pe versanți la km 107, în localitatea Tău Bistra. Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

O ploaie torenţială a inundat și oraşul Sinaia, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a evacua apa de pe strada Cumpătu şi dintr-o locuinţă.

În staţiunea Buşteni, o rupere de nori a provocat inundaţii, sistemul de canalizare nefiind capabil să preia apa. Primarul oraşului, Mircea Corbu, a anunţat pe Facebook că mai multe zone din staţiune au fost afectate de ploile torenţiale, dar că situația este sub control.

Şi în comuna prahoveană Băneşti, situată în apropierea municipiul Câmpina, o locuinţă a fost inundată. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇