Vântul face ravagii în multe județe: Copaci căzuți, mașini și case distruse, drumuri blocate (Galerie foto)

Vântul face ravagii în multe județe: Copaci căzuți, mașini și case distruse, drumuri blocate (Galerie foto)

Echipele ISU au avut intervenit duminică în București și numeroase județe din cauza vântului puternic. Mai mulți copaci s-au rupt și au căzut peste mașini, drumuri, case și rețele electrice. Până acum, nu au fost persoane rănite.

  • București – Ilfov

Pompierii au intervenit în ultimele ore în peste 70 de cazuri pentru îndepărtarea copacilor căzuţi şi a elementelor de construcţii desprinse de vânt, a informat ISU Bucureşti-Ilfov.

"Intervenim pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă apărute ca urmare a intensificării vântului în Bucureşti - Ilfov. Nu sunt persoane rănite. Situaţia este în dinamică", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Cazurile în care ISU a intervenit sunt: DN 4 Frumușani - copac căzut; Str Huși - copac pe auto; Calea Victoriei cu Mihai Voda - stâlp pe auto; Aleea Someșul Mic - copac pe auto; Șos Dobroiești - copac pe auto: Str Meșterul Manole - creangă; Str Uioara - copac pe auto; Str Soltuzului - copac cad crengi; Aleea Codrii Neamțului - copac pe 3 auto; Str Lăcrămioarei - tablă stă să cadă; Str George Calboreanu - bucăți de tencuială; Str Trestiana - copac căzut; Str Postăvarul - copac pe două auto; Str Moinești - tabla pericol să cadă; Aleea Fizicienilor - copac pe auto; Str Grigore Mora - copac pe auto; Intrarea Titan - copac căzut; Voluntari - str Eroilor 118 table stau să cadă; Blvd Iuliu Maniu - 20 căderi de tencuială; Șos Berceni - hala IMGB se desprind bucăți de construcție; Blvd Alexandru Ioan Cuza - copac căzut pe stradă; Blvd Iuliu Maniu 128 metrou Grojului - copac pe auto; Șos Mihai Bravu 119 - copac căzut.

  • Constanța
ADVERTISING

Intervenții au avut loc duminică și în județul Constanța. Patru misiuni s-au desfășurat în orașele Constanța și Mangalia și în stațiunea Olimp. Cel puțin patru mașini și mai multe rețele electrice au fost avariate.

➡ CONSTANȚA. Mai mulți copaci au căzut peste mașinile parcate: proprietarii, căutați prin intermediul rețelelor de socializare. GALERIE FOTO -- https://bit.ly/3LCBS37

Publicată de Dobrogea TV pe Duminică, 18 septembrie 2022

De asemenea, toate porturile de la Marea Neagră au fost închise, atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Județul CONSTANȚA: Copaci căzuți peste mașini, trafic rutier afectat#stiri #radioconstanta

Publicată de Radio Constanta pe Duminică, 18 septembrie 2022
  • Tulcea
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În județul Tulcea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor crengi ori copaci căzuţi pe carosabil, la intersecţia DN 22 cu DJ 229 dar şi pe Drumul European E87 în localitatea Mineri.

De asemenea, în cursul dimineţii un echipaj format din patru subofiţeri au intervenit pentru degajarea unei crengi căzută pe două autoturisme pe Strada Babadag, iar în jurul prânzului au intervenit cu o autoscară în localitatea Valea Nucarilor pentru a îndepărta un copac căzut peste o casă, afectând aproximativ cinci metri pătraţi din acoperiş.

  • Călărași

Un copac a căzut peste o mașină care se afla pe un drum național din Călărași. Accidentul a avut loc pe DN 31, la ieșirea din localitatea Oltenița către Ulmeni. O persoană a fost rănită, iar circulația rutieră este blocată ăe ambele sensuri de mers, potrivit Centrului Infotrafic.

ADVERTISING
  • Giurgiu

În zona localităţii Plopşoru, circulaţia pe DN 5, pe sensul de mers Bucureşti-Giurgiu, se desfăşoară pe o singură bandă din cele două de mers, după ce un copac a căzut pe carosabil.

  • Craiova

Primăria Craiova a decis duminică să închidă parcurile din oraș din cauza vântului puternic. „Având în vedere prognoza anunțată de ANM cu rafale de vânt de peste 50 km/oră, Primăria Craiova a luat decizia de a închide parcurile publice din municipiu, începând din acest moment”, au anunțat autoritățile craiovene. Parcurile vor fi redeschise după ce vântul va înceta să bată cu putere.

  • Olt

Pompierii au intervenit în Balș pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie desprinse de la acoperişuul unui bloc şi a doi copaci căzuţi pe carosabil, fără a exista persoane rănite.

De asemenea, au intervenit în oraşul Potcoava, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și în municipiul Slatina, asigură zona în jurul unei antene a unui post de radio, la care nu se poate interveni pentru moment.

  • Transalpina

Drumarii intervin duminică pe Transalpina, unde a nins, şi le recomandă şoferilor să evite deplasarea în zonă dacă nu au autovehicule echipate de iarnă.

Atenție! Lapoviță și ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitați deplasarea dacă nu aveți autovehicule echipate de iarnă! În zonă acționează un echipaj de intervenție din cadrul districtului Rânca și un utilaj echipat cu lamă și material antiderapant. Dacă aveți probleme cauzate de aderență, nu vă continuați deplasarea, așteptați să treacă utilajul cu material antiderapant și cereți ajutorul echipei de la drumuri! #iarna20222023

Publicată de DRDP Craiova pe Sâmbătă, 17 septembrie 2022

Recomandările pompierilor pentru cetățeni:

  • pentru persoanele aflate pe stradă, se va evita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închiderea tuturor ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii.
  • evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇