Japonezii se pregătesc pentru super taifunul Nanmadol, posibil cea mai distructivă furtună tropicală din ultimele decenii (Video)

Japonezii se pregătesc pentru super taifunul Nanmadol, posibil cea mai distructivă furtună tropicală din ultimele decenii (Video)
Foto: captură video

Autoritățile din Japonia îi îndeamnă pe locuitorii unei insule să-și părăsească locuințele deoarece de zonă se apropie un super taifun „fără precedent”, potrivit Reuters.

Agenția meteorologică japoneză i-a îndemnat sâmbătă pe locuitori să evacueze anumite zone din sudul insulei Kyushu, înaintea unui taifun uriaș care va atinge pământul duminică.

Nanmadol, clasificat drept super taifun de către Centrul comun de avertizare a taifunurilor al Marinei americane, are potențialul de a fi cea mai distructivă furtună tropicală care a lovit Japonia în ultimele decenii.

ADVERTISING

Agenția meteorologică a anunțat că ar putea emite o „avertizare specială" pentru prefectura Kagoshima și alte părți din Kyushu, cea mai sudică insulă principală a Japoniei, încă de sâmbătă seara, existând posibilitatea unor valuri înalte și ploi abundente în aceste regiuni. Ar fi prima alertă de acest fel pentru orice prefectură la nord de lanțul insular Okinawa, a relatat presa internă.

Super Typhoon Nanmadol is nearing southern Japan today. Right now the storm still packing category 5 winds as it passes over the Amami islands while dangerous amounts of rains are in the forecast across Kyushu. Evacuation orders have been put in place in parts of Kagoshima prefecture and local authorities are also warning of landslides as one of the top 5 strongest typhoons to make landfall in the region bears down.

Publicată de Robert Speta pe Sâmbătă, 17 septembrie 2022

„Furtuni și precipitații fără precedent" ar putea lovi zona, a declarat Ryuta Kurora, oficial al JMA, în cadrul unei conferințe de presă, îndemnând locuitorii din zonă să evacueze înainte de lăsarea întunericului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Compania feroviară a început sâmbătă să oprească unele trasee și anunță că duminică vor fi luate mai multe măsuri. De asemenea, zeci de zboruri din regiunea sudică au fost anulate, a anunțat postul de televiziune NHK.

Japan Airlines and All Nippon Airways have canceled at least 335 flights that had been scheduled to arrive at or depart...

Publicată de NHK WORLD-JAPAN pe Sâmbătă, 17 septembrie 2022

Nanmadol, al 14-lea taifun al sezonului, se afla sâmbătă după-amiază în apropierea insulei Minami-Daito din sudul Japoniei și se îndrepta spre nord-vest. Vânturile din centrul furtunii suflă cu 198 km pe oră, cu rafale de până la 270 km/h, potrivit JMA.

ADVERTISING

Furtuna, a cărei putere este echivalentă cu cea a unui uragan de clasa 5 în Oceanul Atlantic, este prognozată să se îndrepte spre est și să treacă marți pe deasupra capitalei Tokyo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇