Motivul pentru care sute de șoferi nu au putut trece azi-noapte pe podul de la Brăila

Motivul pentru care sute de șoferi nu au putut trece azi-noapte pe podul de la Brăila

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost închis circulaţiei auto în noaptea de luni spre marţi. Şoferii fie au stat la coadă până dimineaţa, fie au fost nevoiţi să treacă Dunărea cu bacul. Ei se declară revoltaţi şi susţin că podul trebuia să fie deschis pe tot parcursul mini-vacanţei de Sfânta Maria.

Numeroase maşini s-au adunat în noaptea de luni spre marţi la intrarea pe podul de la Brăila.

Şoferii ştiau că în mini-vacanţa de Sfânta Maria traversarea se face non-stop, fără restricţii nocturne. Totuşi, podul a fost închis, deoarece constructorul nu a considerat ziua de luni drept sărbătoare legală.

ADVERTISING

„Podul încă este în administrarea constructorului. Noi am convenit ca în week-end şi de sărbători podul să fie deschis şi noaptea, însă constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare, motiv pentru care podul a fost închis luni spre marţi. Precizez, însă, că podul va fi deschis în această seară, fiind sărbătoare”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Incidentul i-a revoltat pe şoferi. Cei care nu au ales să treacă Dunărea cu bacul de la Brăila, fie au ocolit pe la Feteşti, fie au aşteptat deschiderea podului de la ora 6 dimineaţa. Au fost şi şoferi care s-au plâns autorităţilor, dar şi oameni care şi-au exprimat revolta pe reţelele de socializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Îmi doresc să se mai facă un pod peste Dunăre. De ce? Ca ăsta nou să fie deschis cât celălalt este închis”, a comentat, în mod ironic, o persoană, în timp ce alta s-a declarat deranjată de situaţia creată. „Ca la noi, la nimeni …se anunţa în mediul online că podul este deschis …Şi când ajungi, surpriză!”

În mod normal, podul este deschis non-stop în weekend şi în zilele de sărbătoare legală. Restricţiile de trafic se aplică noaptea, de luni până vineri, între orele 21.00 şi 6.00.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇