Mobilizare impresionantă pentru Ucraina. UiPath Foundation a strâns peste 1,4 milioane de dolari prin Fondul de Solidaritate pentru Ucraina

Mobilizare impresionantă pentru Ucraina. UiPath Foundation a strâns peste 1,4 milioane de dolari prin Fondul de Solidaritate pentru Ucraina

Suntem cu toții martorii unui război care va lăsa urme grele asupra Ucrainei și asupra destinelor atâtor mii și zeci de mii de oameni. Femei, copii și vârstnici ucrainieni au fost nevoiți să își părăsească țara și să caute refugiu.

Încă din a doua zi de la debutul crizei din Ucraina, UiPath Foundation a inițiat o campanie de strângere de fonduri – Fondul de Solidaritate pentru Ucraina.

În urma unei mobilizări extraordinare a angajaților și a companiei UiPath, dar și a donatorilor externi, în mai puțin de două săptămâni au fost strânse aproximativ 1,4 milioane dolari.

Până în prezent, cu sprijinul Crucii Roșii Române, au fost trimise în Ucraina peste 65 de tone de alimente neperisabile și produse medicale. Alături de Profi România și Cefin România, a fost achiziționat și donat Crucii Roșii Române un vehicul de mare tonaj care va fi folosit pentru distribuirea de ajutoare atât în această perioada, cât și în activitățile viitoare ale organizației.

ADVERTISING

Pe lângă ajutorul material imediat, UiPath Foundation sprijină organizațiile partenere care oferă ajutor refugiaților.

Alături de Hope and Homes for Children, UiPath Foundation sprijină copiii înstituționalizați ucrainieni care au fost aduși în România și care au nevoie de hrană, îmbrăcăminte și încălțăminte, produse de igienă, jucării și rechizite, dar și cu ședințe de recuperare medicală sau consiliere psihologică, logopedie sau lecții de limbă română.

Pentru a răspunde nevoii de acces la materiale educaționale a copiilor ucrainieni, NABU, organizație parteneră din SUA, cu sprijinul UiPath Foundation, a tradus în limba ucraineană și publicat pe platforma de citit pentru copii Nabu.org, 40 de titluri originale, pentru cei peste 1,5 milioane de copii ucraineni strămutați în jurul lumii. Obiectivul organizației Nabu este alfabetizarea populației și susținerea copiilor pentru a citi în limba lor maternă.

ADVERTISING

Am povestit cu Raluca Negulescu-Balaci, directoarea executivă a UiPath Foundation despre situația din Ucraina și despre modul în care fundația a ales să se implice:

„Misiunea UiPath Foundation este de a contribui la crearea contextului necesar care asigură acces egal la viitor tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin. Iar asta înseamnă educație, sănătate, nivel de trai decent. Dar înseamnă și protecție în fața războiului absurd care se desfășoară chiar sub ochii noștri. Prin Fondul de Solidaritate pentru Ucraina, ne propunem să fim alături de familiile afectate de război, precum și alături de copiii care au nevoie, în primul rând, de siguranță, adăpost, hrană, dar și de educație. Este important ca ei să își poată continua parcursul firesc al vieții, feriți de insecuritate și traume, pentru avea acces la un viitor cât mai apropiat de ceea ce visau acum câteva luni, spune Raluca Negulescu-Balaci.

ADVERTISING

„Fără voluntarii și donatorii noștri, intervențiile fundației nu ar fi posibile. În cazul nostru, cei mai mulți dintre ei sunt angajații companiei UiPath care ne sunt alături de peste 3 ani și împreună cu care dezvoltăm proiecte menite să aducă schimbare în viețile copiilor înscriși în programele noastre educaționale.

Ne hrănim cu energia lor și ne inspiră disponibilitatea și sprijinul lor, pe care știm că ne putem baza ca să facem mai bine, mai mult, cu sens și sustenabil.

Chiar și unul dintre foștii noștri colegi, David Potts, fost angajat UiPath, ne susține în continuare și este alături de noi. De aceea, a plecat pe bicicletă de la Londra la București și își propune să parcurgă peste 2500 de kilometri pentru a încuraja oamenii să susțină cu donații pagina de fundraising deschisă de acesta pentru Fondul de Solidaritate pentru Ucraina”, ne povestește Raluca.

Campania de strângere de fonduri prin Fondul de Solidaritate pentru Ucraina este publică. Oricine se poate implica și poate dona -  toate fondurile astfel obținute vor fi folosite pentru a ajuta populația ucraineană afectată de război, cu accent asupra copiilor.

Donațiile pot fi făcute aici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇