Miting la Timișoara: Fritz a ieșit în stradă, alături de medici și oameni de cultură (Video)

Miting la Timișoara: Fritz a ieșit în stradă, alături de medici și oameni de cultură (Video)

Aproximativ 50 de persoane, majoritatea oameni de cultură, dar şi medici sau reprezentanţi ai societăţii civile, s-au adunat, marţi, în faţa Primăriei Timişoara pentru o acţiune de „reafirmare a valorilor europene”.

La acest miting a fost prezent, pentru câteva minute, şi primarul Dominic Fritz care a transmis că Timişoara înseamnă multiculturalitate şi nu ură.

"Suntem aici fiindcă se aud vechi ameninţări antisemite, se agită slogane şovine, antimaghiare, anti-rroma şi anti-europene. Sunt demonii pe care România i-a cunoscut deja în trecut, retreziţi de forţe ce se hrănesc din scandal şi violenţă, iar preţul plătit de-a lungul timpului a fost uriaş.

ADVERTISING

Aceste zile au cunoscut şi aberaţia, până acum nemaiîntâlnită, a protestelor contra medicilor ce înfruntă direct pericolul contaminării. În Timişoara, sălbăticia a dus în miez de noapte protestele până sub geamurile primarului spre a-şi urla şovinismul”, au transmis participanţii, care au ţinut să sublinieze că ei nu sunt afiliaţi politic.     

Acțiune de reafirmare a valorilor europene la Timisoara

Posted by Opinia Timisoarei on Tuesday, April 6, 2021

O parte dintre cei prezenţi au avut şi pancarte pe care au scris mesaje precum: "Stop balaurului antisemit şi şovin”, "Timişoara, oraş deschis” sau "Respect pentru medicii aflaţi la datorie”.  

ADVERTISING

La un moment dat, şi primarul Dominic Fritz a venit printre cei care s-au adunat în faţa primăriei.  

"Timişoara înseamnă deschidere, multiculturalitate, adică doar cultură, nu ură, acum citesc ce scrie pe aceste afişe. Acesta cred că este un semn de susţinere pentru Timişoara ca oraş de valori şi un mesaj ce se transmite în România şi în lume că suntem un oraş de care suntem mândri”, a declarat Fritz.  

Acţiunea s-a încheiat după mai bine de jumătate de oră, fără incidente.

'In Timisoara, salbaticia a dus in miez de noapte protestele pana sub geamurile primarului spre a-si urla sovinismul'....

Posted by Opinia Timisoarei on Tuesday, April 6, 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇