Ministrul Muncii susține că a trăit cu un salariu mult mai mic decât al profesorilor

Ministrul Muncii susține că a trăit cu un salariu mult mai mic decât al profesorilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că a lucrat pentru salarii mult mai mici decât cele pe care le au în prezent profesorii.

„Știți foarte bine că și eu, la rândul meu, am fost și sunt salariat și am lucrat și am fost un lucrător în asistență socială cu salarii mult mai mici. Cunosc aceste realități, nu trebuie să mi le spună neapărat cineva”, a declarat Budăi, miercuri, întrebat dacă profesorii i-au spus cum este să lucreze pe salarii mici.

Ministrul Muncii a fost miercuri dimineaţă la Colegiul I. L. Caragiale pentru a discuta cu profesorii despre revendicările care îi ţin în grevă de peste două săptămâni.

ADVERTISING

Budăi a fost surprins că intră în liceu cu un mare buchet de flori, pe care l-a justificat prin faptul că aşa se merge la o femeie (referitor la doamna director al colegiului, Andreea Bodea).

După discuţia cu profesorii, ministrul a spus că principiul de la care pleacă în construirea grilei de salarizare este salariul mediu brut aflat în plată pentru debutant.

În prezent, din funcția de ministru, Marius Budăi încasează un salariu anual de 153.312 de lei (31.300 de euro), ceea ce înseamnă circa 12.700 de lei lunar (2.600 de euro), conform declarației de avere depuse pentru anul 2022, scrie Economedia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Anterior, Budăi a mai fost deputat, director la Casa Județeană de Pensii Botoșani, la Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani și la Agenția pentru prestații sociale Botoșani. În paralel, el a fost și angajat la diferite firme. În plus, a mai fost și șef de cabinet/consilier parlamentar în perioada 2004-2006.

Declarația de avere depusă în 2016 arăta că Budăi a încasat un salariu anual de 55.000 lei când ocupa funcția de consilier superior la Casa Județeană de Pensii Botoșani, adică circa 4.600 de lei pe lună. Ajustat cu rata inflației, salariul de la acea vreme ar avea în prezent puterea de cumpărare a 6.070 de lei, conform Calculatorul Inflației.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇