Criza din Educație: Sindicatele și ministerul vin cu procente total diferite legat de numărul celor în grevă

Criza din Educație: Sindicatele și ministerul vin cu procente total diferite legat de numărul celor în grevă

Cert este că greva din Educaţie continuă, dar sindicatele şi ministerul vin cu cifre diferite legate de numărul celor care rămân pe baricadele protestului.

Dacă la prânz Ligia Deca spunea că doar 53% dintre angajaţii sistemului rămân în grevă, sindicatele au furnizat seara un procent mult mai mare: de aproape 87%.

Diferenţa stă în modul de raportare, fiecare l-a ales pe cel convenabil lui.

Astfel, ministrul Educaţiei s-a raportat la tot personalul din învăţământ. Iar sindicatele vorbesc despre cei care au decis să rămână în grevă dintre membrii de sindicat care au recurs iniţial la această formă de protest.

ADVERTISING

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” arată, într-un comunicat comun, că, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, a reieşit că marţi au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.  

”Menţionăm că procentele avansate astăzi de Ministerul Educaţiei au fost raportate la totalul salariaţilor din învăţământ, provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflaţi în grevă. Solicităm Guvernului reluarea urgentă a negocierilor în interesul sistemului de învăţământ”, afirmă sindicaliştii.

ADVERTISING

La rândul său, Ministerul Educaţiei a transmis precizări privind informaţiile statistice privind procente ale întregului personal/ ale cadrelor didactice care continuă protestul declanşat în 22 mai sau şi-au reluat activitatea.

”Datele făcute publice astăzi de Ministerul Educaţiei au rezultat din centralizările primite de la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în urma raportărilor unităţilor de învăţământ. Procentele comunicate de Ministerului Educaţiei astăzi, 6 iunie, sunt calculate prin raportare la totalul personalului, respectiv la totalul personalului didactic din învăţământul preuniversitar, nu la numărul total al membrilor de sindicat”, explică ministerul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇