Mii de bucureșteni n-au apă caldă, în plină pandemie! Când s-ar putea rezolva problema

Mii de bucureșteni n-au apă caldă, în plină pandemie! Când s-ar putea rezolva problema

Deși ar trebui să țină la igienă – mai ales că numărul infectărilor cu coronavirus crește alarmant – mii de bucureșteni au rămas de zile bune fără apă caldă.

Problema unora s-ar putea rezolva astăzi. Dar alții cu siguranță mai au de așteptat.

Compania Municipală Termoenergetica SA anunță pe site-ul propriu că duminică, în jurul orei 18.00, ar urma să reia furnizarea de apă caldă către mai multe mii de bucureșteni din Sectorul 1.

Aproape 120 de blocuri, case individuale și sedii de instituții din acest sector au rămas fără apă caldă de sâmbătă de la ora 17.00, transmite Termoenergetica SA.

ADVERTISING

Oameni afectați locuiesc, în principal, pe Bulevardul Ion Mihalache și pe străzile Sandu Aldea, Aviator Popișteanu și Enescu Athanasie.

Motivul sistării apei calde: s-a spart o magistrală care trebuia reparată.

Rămâne să vedem dacă oamenii din Sectorul 1 vor primi, într-adevăr, apă caldă, în această după-amiază, sau nu.

Nu e deloc sigur că va fi așa din cauză că în sector – inclusiv în zona Bulevardului Ion Mihalache - oamenii primesc de vreo săptămână apă caldă ”sub paramentri”, potrivit Termoenergetica SA.

ADVERTISING

Or, ”sub parametri” înseamnă că apa care ar trebui să curgă fierbinte e fie dezmorțită, fie rece de-a dreptul.

Și n-ar fi prima oară când Termoenergetica trece zeci de blocuri de pe lista de avarii pe cea destinată funcționării sub parametri și apoi nu le mai menționează nicăieri, cu toate că furnizarea apei calde nu se reia!

ADVERTISING

Probleme și în Sectorul 6

Probleme cu apa caldă sunt și în Sectorul 6, unde alte mii de oameni care locuiesc în blocuri de pe Buleravardul Iuliu Maniu sau pe Șoseaua Virtuții primesc apă rece sau abia dezmorțită de mai multe zile.

Potrivit Termoegergetica SA și aceste mii de bucureșteni ar urmă să primească apă caldă la paramentri optimi de la ora 20.00.

Rămâne să vedem dacă așa va fi.

Citește și Nicușor Dan, noul primar al Capitalei: În 2 ani nu vor mai fi mari probleme cu apa caldă. Cum are de gând să pună 300 km de ţeavă elastică și cum a reacționat Gabriela Firea


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇