Medicii de familie vor putea să-şi vaccineze pacienţii şi acasă. Primesc 60 de lei de om imunizat

Medicii de familie vor putea să-şi vaccineze pacienţii şi acasă. Primesc 60 de lei de om imunizat

Guvernul a adoptat, miercuri, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, ordonanţa care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum şi activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.

Medicii de familie primesc 60 de lei pentru fiecare doză administrată, cu 50% mai mult decât în cazul vaccinării la cabinet.

Pentru administrarea vaccinului în cadrul ambulatoriului de specialitate, inclusiv la spitale, tariful este de 40 de lei/inoculare.

ADVERTISING

Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

„Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu.

Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării şi protecţia cu precădere a persoanelor vârstnice, nedeplasabile sau mai greu deplasabile.

Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferenţă menită să acopere cheltuielile de deplasare.

ADVERTISING

De asemenea, pentru pacienţii cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au şi cel mai mare risc de a se îmbolnăvi şi a dezvolta complicaţii în caz de infecţie cu SARS-CoV-2”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022, termen până la care a fost prelungită şi activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie în cabinetele proprii pentru persoanele înscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇