Medic de la ATI Floreasca: E ca în război, camerele de gardă sunt ca pe front. Doctor grec: Nu știu de ce România nu e în lockdown general

Medic de la ATI Floreasca: E ca în război, camerele de gardă sunt ca pe front. Doctor grec: Nu știu de ce România nu e în lockdown general

Dr. Radu Țincu, medic ATI Spitalul Floreasca București, afirmă că vom ajunge ca în Italia și vom vedea morții transportați cu camioanele dacă nu se iau măsuri: „Camerele de gardă sunt ca pe front, ca în război”.

Publicitate

Radu Țincu a descris, la Aleph News, situația critică pe care o vede zi de zi la secția de Tarapie Intensivă. El vorbește despre „un dezastru sanitar” și spune că dacă nu se iau măsuri urgente „bolnavii de COVID-19 vor muri în ambulanțe, în fața spitalelor, iar persoanele decedate vor fi transportate cu camioanele”

„Este un dezastru sanitar și nu doar în spitalul în care lucrez, ci în majoritatea spitalelor de urgență din București, unde numărul de pacienți a depășit cu mult capacitatea sanitară. Avem amenajate în camerele de gardă ale spitalelor de urgență saloane ca pe front, ca în război, unde pacienții sunt puși unii lângă ceilalți, în încercarea de a ne asigura un anumit nivel de oxigen în momentul în care vin la spital sufocându-se.

Publicitate

Situația devine cu adevărat îngrijorătoare pentru că numărul de pacienți diagnosticați azi – 18.000 - abia peste 8-10 zile ajung în terapie instensivă și ajung să aibă forme severe. Cred că în perioada următoare situația se va agrava într-un mod exponențial, cel puțin pentru sectorul de Terapie Intensivă”, a spus Radu Țincu.

Medicul afirmă că e nevoie de măsuri urgente pentru a reduce trasmiterea virusului în comunitate: „Altfel, vom vedea imaginile pe care le-a avut Italia anul trecut, când oamenii mureau în fața spitalelor în ambulanțe și acele camioane care transportau trupurile neînsuflețite noaptea. Avem aproape 600 de persoane decedate într-o zi și să ne amintim că Italia avea în cea mai neagră perioada a evoluției undeva la 800, 900 pacienți decedați”, a subliniat medicul de la Terapie Intensivă.

În ceea ce privește evoluția din Terapie Intensivă, el este de părere că situația se va agrava.

„Vom ajunge să depășim 2.000 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă. Ceea ce este îngrijorător este că va crește mortalitatea. Cu cât sistemul sistemul de Terapie Intensivă va fi supra-aglolmerat cu atât pacienții vor primi mai târziu servicii medicale, iar cei pe care ii vedeți transportați în alte țări, vedem că transportul nu este lipsit de riscuri, unii dintre pacienți nu vor putea suporta orele de transport aerian”, a adăugat doctorul.

Dr. Nikos Koudounis: Nu știu de ce România nu e în lockdown general

La aceeași teeviziune, medicul grec Nikos Koudounis s-a întreabat de ce România nu e în lockdown general.

„Nu știu de ce nu există un lockdown general. Am rămas uimit să văd 18.000 de cazuri. Nu știu cum de țara voastră nu este în lockdown general. Noi am luat această măsură la 5.000 de cazuri. Trebuie luate măsuri drastice dacă guvernul nu vrea să facă un lockdown general. Aceste măsuri drastice trebuie să înceapă de la cadrele medicale. Toate asistentele, toți doctorii care nu sunt vaccinați trebuie dați afară.

Acum țara are nevoie de luptători, de doctori de război. Dacă nu se ia această măsură, focarele de infecție vor fi în spitale”, a spus medicul.

La rândul său, dr. Adrian Marinescu a afirmat că până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele.

„Trebuie să salutăm că avem un trend ascendent care are loc pe partea de vaccinare, dar rezultatele nu se vor vedea imediat. A sta pe un câmp de luptă și să ai multe pierderi până când ajungi să ai protecție mare nu e o soluție. Până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele. Ne așteptăm ca la începutul lui noiembrie să înceapă o curbă descendentă, dar nu se va întâmpla peste noapte și vom avea aceeași presiune asupra sectorului medical”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Aleph News.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇